יקר יותר מסינגפור: ישראל במקום השמיני בדירוג המדינות היקרות בעולם
שוויץ היא המדינה היקרה בעולם למחייה, כך לפי דו"ח של המגזין CEOWORLD שהתבסס על מדדים כמו יוקר מחייה, שכר דירה, מחיר מצרכים, אוכל מחוץ לבית וכוח קנייה. על פי הדו"ח תשע מתוך 20 המדינות הראשונות נמצאות באירופה. צפו בדירוג
שוויץ היא המדינה היקרה ביותר בעולם למחייה, כך לפי דו"ח של המגזין CEOWORLD.
מדינות אירופה בלטו בראש רשימת המדינות היקרות בעולם, תשע מתוך 20 הראשונות נמצאות באירופה, חמש באסיה, אחת בצפון אמריקה, אחת באפריקה, שתיים באיים קאריביים, ושתיים באיי האוקיינוס השקט.
נורבגיה דורגה שנייה ברשימת המדינות היקרות ביותר בעולם למחייה, אחריה איסלנד, יפן, דנמרק, איי הבהאמה, לוקסמבורג, ישראל, סינגפור ודרום קוריאה.
בהמשך הרשימה נמצאות ארצות הברית (מקום ה-20), בריטניה (מקום ה-27), ערב הסעודית (מקום ה-57) ורוסיה (מקום 82).
בכדי למצוא את המדינות היקרות ביותר והזולות ביותר למחייה המגזין אסף ובחן נתונים מתריסר מחקרים; מדדי מחירים לצרכן; מדדי יוקר המחייה ודיווחים שונים מהתקשורת הבינלאומית. המגזין ביסס את הערכותיו על טווח של עלויות מחייה כמו דיור, ביגוד, מחירי מוניות, אינטרנט, שירותים ציבוריים, מחירי המוצרים במכולת, תחבורה ומחירי מסעדות. הדירוג הסופי מבוסס על חמישה מדדים עיקריים: יוקר המחייה, שכר דירה, מחיר מצרכים, סעידה מחוץ לבית וכוח קנייה.
לאחר מכן קובצו הנתונים למפתח עניינים, כאשר העיר ניו יורק, הידועה גם בזכות יוקר המחייה הגבוה בה, משמשת כאמת מידה עם ציון 100 במדד. כך שמדינה עם ציון מעל 100 תהיה יותר יקרה מניו יורק. כנקודת התייחסות, הניקוד הממוצע של גרמניה היה 65.26, מה שהציב אותה במקום ה-29 ברשימת המדינות היקרות ביותר בעולם.
בצד השני של הספקטרום, פקיסטן, המדינה בה המחירים הכי ברי השגה, אחריה אפגניסטן, הודו, סוריה, אוזבקיסטן, קירגיזסטן ותוניס.