$
כלכלה ומדיניות

דו"ח בבריטניה: יש להטיל מס על ענקיות הטכנולוגיה

הקולג' הבריטי המלכותי לפסיכיאטריה מציע שהכספים שיגבו מחברות טכנולוגיה כמו פייסבוק, גוגל וטוויטר ישמשו אוניברסיטאות למחקר עצמאי אודות הנזקים הפסיכולוגיים שמסבות הרשתות החברתיות

שירות כלכליסט 20:3417.01.20

ענקיות טכנולוגיה כמו פייסבוק, גוגל וטוויטר צריכות לשלם מס בהתאם למחזור ההכנסות שלהן, כדי לממן מחקר על נזקי הרשתות החברתיות - כך טוענים פסיכיאטרים מובילים בבריטניה. לפי הדיווח ב-CNBC, הקולג' המלכותי לפסיכיאטריה (The Royal College of Psychiatrists) פרסם דו"ח היום (ו') ובו הוא קורא לממשלה במדינה לאלץ חברות כאלה למסור נתונים לאוניברסיטאות שיעזרו לחוקרים להבין כיצד ילדים ובני נוער מושפעים מתוכן מקוון מזיק.

 

 

החוקרים ממליצים בדו"ח שהמס שיוטל על ענקיות הטכנולוגיה יהיה מס דיפרנציאלי - באופן יחסי למחזור הכספים שלהן. בדו"ח נכתב כי המס ישמש למימון מחקר עצמאי וחבילות אימון לקלינאים, מורים, ואנשי מקצוע נוספים שעובדים עם ילדים ואנשים צעירים". מגיבים מטעמן של פייסבוק, גוגל וטוויטר לא היו זמינים באופן מיידי למתן תגובה לפרסום ב-CNBC.

 

בריטניה מתכננת להקים גוף רגולטורי במימון התעשייה שיוכל לפקח על חברות אינטרנט וכן להשית עליהן קנסות כבדים, לחסום את הגישה של משתמשים לאתרים מסוימים וכן להטיל אחריות אישית על מנהלי חברות הטכנולוגיה, על פי הצעות שהוגשו לממשלה. הקולג' מציע ש"כלב השמירה העצמאי" הזה גם יהיה זה שיקבע את המס על הכנסותיהן של החברות הדיגיטליות.

 

מטה גוגל בקליפורניה מטה גוגל בקליפורניה צילום: google

 

 

נושא המיסוי של חברות טכנולוגיה גדולות נמצא בשנים האחרונות על סדר היום הציבורי באירופה, והוא נתמך בלחץ מצד רגולטורים גלובליים על תשלום גדול יותר מצד החברות. בשנה שעברה למשל הטילה צרפת מס בשיעור של 3% על הכנסות של חברות טכנולוגיה - כולל גוגל, אמזון, פייסבוק ואפל - שמקורן במדינה אירופית. כעת, לונדון מעוניינת גם ב"מס דיגיטלי" משלה.

 

הדיון אודות השפעת הפלטפורמות האינטרנטיות על בריאות הנפש, בעיקר של אנשים צעירים, הוא דיון רגיש במיוחד בבריטניה. המוות של מולי ראסל (Molly Russell), שהתאבדה בגיל 14 לאחר שצפתה בסרטונים ובהם נראים אנשים מסבים לעצמם נזק, גרמה לאינסטגרם השייכת לפייסבוק לאסור על תמונות המציגות נזק עצמי.

 

אביה של ראסל, איאן, מגבה את פרסום הקולג' המלכותי לפסיכיאטריה, שקורא לחייב חברות טכנולוגיה גדולות לפעול יותר נגד תוכן מזיק. בדו"ח, ראסל אמר שלמרות שלהתקדמות הטכנולוגיה יש "יתרונות רבים, ההתפתחויות המהירות יכולות להסוות בקלות את העלייה בנזקים שבאים בעקבותיה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x