גולדמן זאקס מגדיר אזור אסור להשקעה: יפסיק לממן קידוחי נפט באזור הארקטי
בהודעה שפרסם מסר בנק ההשקעות שהוא "מכיר" בקונצנזוס המדעי סביב משבר האקלים. ההחלטה הופכת את גולדמן זאקס לבנק האמריקאי הראשון שמגדיר אזור "אסור" מבחינתו להשקעה בתחום דלקי המאובנים
בנק ההשקעות גולדמן זאקס יפסיק לממן קידוחי נפט או מבצעי חיפוש נפט באזור הארקטי, וכן פתיחת מכרות פחם חדשים בכל מקום בעולם – כך הודיע הבנק בסוף השבוע. פעילי סביבה שיבחו את המדיניות החדשה, אך ציינו שמדובר רק בצעד ראשון.
בהודעה שפרסם אמר הבנק שהוא "מכיר" בקונצנזוס המדעי סביב משבר האקלים. "מדובר באחד האתגרים הסביבתיים המשמעותיים ביותר של המאה ה-21", נכתב בהודעה.
ההחלטה הופכת את גולדמן זאקס לבנק האמריקאי הראשון שמגדיר אזור "אסור" מבחינתו להשקעה בתחום דלקי המאובנים. "המדיניות המעודכנת מראה שבנקים אמריקאים יכולים לסמן קווים אדומים לתעשיית הנפט והגז", אמר לגארדיאן ג'ייסון אופנה דיסטרהופט מארגון Rain Forest Network, שפעל לקידום מדיניות זו. "עכשיו בנקים גדולים נוספים בארה"ב, במיוחד ג'יי.פי. מורגן צ'ייס – הבנק הגרוע בעולם במימון דלקי מאובנים בפער גדול – יציג מדיניות משופרת. אם בנקים אחרים יפעלו באופן דומה, מימון פחם לא יהיה אפשרי".
בנקי השקעות משחקים תפקיד מרכזי בתדלוק תעשיית דלקי המאובנים, ומאז חתימת הסכם פריז סיפקו לה מימון בסך 700 מיליארד דולר. ג'יי.פי. מורגן צ'ייס היה המממן הגדול ביותר, ומאז 2016 הוא סיפק 75 מיליארד דולר לפעילויות כמו קידוחי נפט וגז באזור הארקטי. המדיניות החדשה של גולדמן זאקס נחשבת, לפיכך, להתקדמות חשובה שמקרבת את תעשיית הבנקאות האמריקאית לזו שבאירופה ובאסיה.
"לממשל טראמפ אולי לא אכפת מהרצון של העמם האמריקאי או מזכויות ילידים, אבל מספר הולך וגדל של מוסדות פיננסיים מבהירים שלהם כן אכפת", אמר בן קושינג מארגון סיירה קלאב. "אנחנו מקווים שבנקים אמריקאים אחרים ילכו בעקבותיו".