עיריית ניו יורק שוקלת לאסור הגשת כבד אווז במסעדות בעיר
מועצת העיר שוקלת לחוקק חוק שיאסור את שיווק הכבד בשל הסבל הרב שנגרם לאווזים המאובסים בכוח. אם החוק יעבור, העונש על מי שיפר אותו יהיה קנס של עד 1,000 דולר, עדד שנת מאסר, או שניהם ביחד
כבד האווז עשוי להיעלם מהתפריטים במסעדות ניו יורק בעקבות חקיקה שמטרתה לאסור על מכירת המאכל הצרפתי השנוי במחלוקת.
מועצת העיר ניו יורק שוקלת להוציא אל מחוץ לחוק את המאכל – שמקורו באווזים וברווזים ונקרא בצרפתית "פוּאָה גְרָא", או "כבד שמן", שמוצע לסועדים ברבות ממסעדות היוקרה בעיר. אם החוק יתקבל, כל העובר עליו צפוי לקנס של עד 1,000 דולר, עד שנת מאסר, או שניהם ביחד.
המתנגדים למכירת כבד אווז אומרים שמקורו בתהליך אכזרי במיוחד כיוון שהברווזים והאווזים מאובסים מעבר לקיבולת שלהם ע"י צינור שמוחדר לגרונם. התהליך הזה יכול להגדיל את כבד בעל החיים ליותר מפי עשרה מגודלו הטבעי.
החוק המוצע, עליו יצביעו תוך כמה חודשים, יאסור על מכירת פוּאָה גְרָא שמקורו בהאבסה בכפייה. קרלינה ריברה, חברת המועצה שהציגה את הצעת החוק, אמרה שתהליך הפקת המאכל הוא "אכזרי בצורה יוצאת דופן". "לא רק שמאכילים בכפייה וגורמים לכאב וסבל קשים, אלא שכל זה נעשה כדי לייצר מוצר יוקרה שרק אחוז
זעיר מהמסעדות בניו יורק מגיש, ואינו חלק מהדיאטה של המעמד העובד בעיר", אמרה ריברה.
עד כה הצעת החוק זכתה לתמיכתם של ביל דה בלאזיו, ראש עיריית ניו יורק, ושל יותר ממחצית מועצת העיר.
אך לא כולם מתלהבים מהחוק. מרקוס הנלי, מנהל הדסון וואלי פוּאָה גְרָא שבפרנדייל, ניו יורק, שהיא אחת מתוך שלוש חוות כבד אווז בארה"ב ושתיים שנמצאות במדינת ניו יורק, אמר שהבסיס לאיסור הוא שגוי. לדבריו הוכח שתהליך ייצור הפוּאָה גְרָא "אינו מזיק לבעלי חיים".
החוק לא יאסור על החווה של הנלי לייצר את המאכל, אלא ימנע ממנו למכור אותו בעיר ניו יורק, השוק הגדול ביותר שלו, מה שעללו לגרום לו לפשוט את הרגל.