כלכלת סין מציגה: שיעור הצמיחה הנמוך זה יותר מ-27 שנה
מלחמת הסחר עם ארה"ב ממשיכה לתת את אותותיה, ולפי הנתונים לרבעון השלישי, הכלכלה הסינית צמחה ב-6% - לעומת צפי אנליסטים ל-6.1%; כלכלן בשנגחאי: "הצפי לרבעון הרביעי עומד על 5.9%"
- וואווי הציגה צמיחה שנתית בולטת, על אף החרם האמריקאי
- הערכה: סין תתקשה לעמוד בהתחייבויות שנטלה על עצמה בשלב הראשון של הסכם הסחר
עם זאת, רוב האנליסטים סבורים כי הציפייה לתוכנית תמריצים אגרסיבית צריכה להיות מוגבלת לנוכח החוב שנצבר בעקבות תוכניות דומות בעבר - ואלה בתורן שלחו את מחירי הנדל"ן במדינה לשיאים חדשים.
ני וין, כלכלן בחברת Hwabao Trust משנגחאי, תולה את הנתונים בעיקר בחולשתן של תעשיות העוסקות בייצוא. "בהתחשב בכך שהייצוא לא יעשה קאמבק ויש אפשרות להאטה בתחום הדיור, הלחץ על הכלכלה של סין צפוי להימשך, עם ירידה צפויה בצמיחה בתמ"ג ברבעון האחרון של השנה ל-5.9%", אמר ני. לפי הערכות, גם ההתקדמות המסוימת במו"מ עם ארה"ב לא צפויה לשנות את התחזיות הפסימיות, כולל זו של קרן המטבע הבינלאומית שחתכה את תחזית הצמיחה של לכלכלה הסינית לשנת 2019 - ל-6.1% לעומת 6.6% בשנה שעברה.
נתון הצמיחה האחרון שנרשם הוא כאמור הנמוך ביותר מאז הרבעון הראשון של שנת 1992, שהוא הרבעון הראשון שנמדד. יש לציין גם כי הוא בקצה התחתון של היעד השנתי שהציבה הממשלה - בטווח של 6.5%-6%.
אחד הנתונים המעודדים שבכל זאת פורסמו נוגע לתפוקתה התעשייתית של סין שצמחה מעל למשוער - ב-5.8% - בחודש ספטמבר בלבד. זאת לעומת צפי אנליסטים ל-5%. שיפור זה נמצא בקו ישר עם סימני עלייה בהזמנות מקומיות, למרות שהביקושים הכלליים נמצאים בשפל של כל הזמנים.
ההשקעות בנכסים קבועים עלתה ב-5.4% בינואר-ספטמבר, בהתאם לציפיות, אך עדיין מציגה האטה לעומת 5.5% שנרשמו בינואר עד אוגוסט. השקעות המגזר הפרטי בנכסים אלה, העומדות על ל-60% מסך ההשקעות במדינה, עלו מ-4.7% בינואר-ספטמבר, לעומת 4.9% בינואר-אוגוסט.
בחודש הקודם המכירות הקמעונאיות עלו ב-7.8% בהשוואה לשנה שעברה, בהתאם לציפיות, ולעומת 7.5% שנרשמו באוגוסט.