דוח בארה"ב: "לנתק את פאני ופרדי ממכשירי ההחייאה הממשלתיים"
משרד האוצר האמריקאי פרסם תוכנית הזרמת הון לשתי ענקיות המשכנתא פאני מיי ופרדי מאק שחולצו בזמן המשבר של 2008, במטרה לשחררן בבטחה משליטת הממשלה
- שיא המשכנתאות ביולי: "האוצר מחלק מתנות שיתפוצצו לנו בפנים"
- המשכנתאות ברמתן הגבוהה ביותר מזה 4 שנים
- יו"ר לשכת השמאים: "העלאת הריבית עשויה לגרום לצינון נוסף בשוק הדיור"
תכנית משרד האוצר, שמתוארת לאורך 53 עמודים, מהווה את המאמץ הגדול הראשון להניע מחדש את רפורמת מימון הדיור על ידי וושינגטון לאחר הניסיון הכושל לעשות זאת ב-2012 ע"י ממשל אובמה. הדו"ח קורא לשיקום פאני ופרדי וניתוקן ממכשירי ההחייאה הממשלתיים, אך הוא נוקט בנימה זהירה ואינו מתחייב ללוחות זמנים קונקרטיים או לתכנית הזרמת הון ספציפית. המסמך כן מתחייב לשימור שיעורי ריבית קבועים למשכנתא למשך 30 שנה - אבן יסוד בשוק המשכנתאות האמריקאי, ומסתמך מאוד על הקונגרס שיישם מספר צעדים חיוניים, כולל המצאת ערובה מפורשת עבור הבטחונות מגובי-המשכנתא של פאני ופרדי.
המסמך עשוי לאכזב כמה משקיעים שציפו לשיקום מהיר של ענקיות המשכנתא, וכן רפובליקנים שמרנים שקיוו שהממשל ינקוט בצעדים אמיצים יותר לניתוק כל קשרי הממשלה עם החברות הללו. אך במקום זאת, משרד האוצר ציין מספר צעדים הולכים וגדלים שניתן לבצע על מנת לייצב את המצב הפיננסי של פאני ופרדי, להפחית את הסיכון שהן מהוות למשלם המסים, ולצמצם את נוכחותן בשוק המשכנתאות השניוני.
חברי קונגרס דמוקרטים ביקרו את התכנית, והזהירו שהיא עלולה להגדיל את עלויות משקי הבית בכך שהיא מגבילה את הגישה למשכנתאות עבור אזרחים בעלי הכנסה נמוכה. "תכנית הדיור של הנשיא טראמפ תהפוך את המשכנתאות ליקרות יותר וקשות יותר להשגה", כך אמר חבר ועדת הבנקאות של הסנאט, הדמוקרט שרוד בראון.
פאני ופרדי, שערבות ליותר ממחצית המשכנתאות בארה"ב, נמצאו במצב שימור מאז שחולצו בזמן המשבר הכלכלי של 2008, וושינגטון נאבקה מאז להסכים על תכנית שתעמיד אותן בחזרה על הרגליים.