המהלך הסיני לתמיכה בעסקים שנפגעו מההאטה
הבנק המרכזי של סין יזכה לגמישות רבה יותר בשינוי שערי הריבית על משכנתאות והלוואות אחרות; במסגרת המנגנון החדש, 18 בנקים, ביניהם שניים זרים - סטנדרד צ'רטרד וסיטיגרופ - יגישו לו מדי חודש את שיעורי ריבית הפריים שלהם לשנה אחת ולחמש שנים; הבנק יחשב את הממוצע ויפרסם את ריבית הבנצ'מרק החדשה
מחר (ג') תיכנס לתוקפה בסין רפורמה בהליך קביעת שערי הריבית, שאמורה להביא לירידה בעלויות ההלוואה ולתמוך בעסקים שנפגעו ממלחמת הסחר עם ארה"ב.
- "סיכונים לצמיחה": מקסיקו מצטרפת לגל הורדות הריבית
- הריבית האפסית מאיימת לחסל את קצבאות הפנסיה
- טראמפ לפד: "תחתכו ריבית מהר יותר וחזק יותר, סין לא הבעיה"
הריבית הרשמית היא כיום 4.35%, לאחר שלא השתנתה מאז אוקטובר 2015. במסגרת שינוי המדיניות יקבל הבנק המרכזי של סין גמישות רבה יותר בשינוי שערי הריבית החלים על משכנתאות והלוואות אחרות. המהלך אמור להעניק לו יותר עצמאות, אך אנליסטים מציינים כי לא מדובר באוטונומיה כמו זו הנהוגה במערב, שכן הבנק יצטרך עדיין לקבל את אישור הממשלה לשינויים.
במסגרת המנגנון החדש, 18 בנקים, ביניהם שניים זרים - סטנדרד צ'רטרד וסיטיגרופ - יגישו לבנק המרכזי הסיני מדי חודש את שיעורי ריבית הפריים שלהם לשנה אחת ולחמש שנים. הבנק יחשב את הממוצע ויפרסם את ריבית הבנצ'מרק החדשה ב־20 בכל חודש. קבוצת הבנקים כוללת גם את הבנקים המקוונים WeBank שבבעלות טנסנט ו־MyBank של עליבאבא.
"המערכת החדשה לא מבטיחה ששיעור הריבית על הלוואות אכן יהיה נמוך יותר", ציינו אנליסטים בגולדמן זאקס. "אך בהתחשב במצב הקיים, ובכלל זה צמיחה נמוכה בפעילות הכלכלית, הסיכונים הנובעים ממלחמת הסחר ורצון עז מצד הממשלה להוריד את הריבית, אנחנו מעריכים כי שיעורי הריבית אכן יירדו".