בימ"ש לערעורים בארה"ב: טראמפ אינו יכול לחסום 'חברים' בטוויטר
בית המשפט האמריקאי קבע שהנשיא הפר את החוקה האמריקאית בכך שחסם אנשים שביקרו אותו או לעגו לו; "התיקון הראשון אוסר להדיר אנשים מדיאלוג מקוון שפתוח לאחרים בגלל שהללו אומרים דברים שהנציג הממשלתי חולק עליהם"
- מכה לטראמפ: שופט פדרלי קבע שאין לחייב חברות תרופות לפרסם את המחיר הסיטונאי
- מי לא הוזמן לכנס המדיה החברתית של טראמפ? פייסבוק, טוויטר ויוטיוב
- חקירה פדרלית נגד אליוט ברוידי, אחד ממגייסי התרומות המובילים של המפלגה הרפובליקאית
השופט ברינגטון ד. פרקר כתב בפסיקה שהתנהלות הממשלה ופקידיה נתונה כיום ל"דיון מסיבי ופתוח לרווחה" אשר "מחולל רמות של אינטנסיביות ותשוקה שכמעט לא נראו בעבר". התיקון הראשון לחוקה אוסר על פקיד שמשתמש בחשבון מדיה חברתית למטרות ממשלתיות "להדיר אנשים מדיאלוג מקוון שפתוח לאחרים בגלל שהללו אומרים דברים שאותו פקיד חולק עליהם", לשון הפסיקה.
"הדיון הזה, למרות שלעתים תכופות אינו נוח או נעים, הוא דבר טוב. בבואנו להכריע בערעור זה, אנו מזכירים לשני הצדדים ולציבור שהדבר הראשון שהתיקון הראשון אומר הוא שהתגובה הטובה ביותר לשיח ביקורתי בענייני ציבור הוא יותר שיח, לא פחות שיח".
ג'מיל ג'אפר, מנהל מכון Knight First Amendment Institute באוניברסיטת קולומביה, שייצג את קבוצת משתמשי הטוויטר שנחסמו ע"י טראמפ, שיבח את הפסיקה. הוא אמר שחשבונות המדיה החברתית של נבחרי הציבור הם מהפורומים החשובים ביותר עבור הציבור, בו הוא יכול לדון במדיניות הממשלה.
לחשבון הטוויטר של דונלד טראמפ, @realDonaldTrump, יש כמעט 62 מיליון עוקבים, והוא נוהג תכופות להודיע בו על החלטותיו הפוליטיות והמדיניות. בשבוע שעבר למשל, הוא השתמש בטוויטר כדי להודיע בהפתעה שממשלו עדיין ינסה להוסיף שאלה למפקד האוכלוסין שייערך ב-2020, בו יישאלו המתפקדים על אזרחותם, וזאת בניגוד למה שפקידי ממשל אמרו קודם לכן לבית המשפט.