אחרי הפגנות הענק: הונג קונג הקפיאה את חוק ההסגרה לסין
הצעת החוק השנויה במחלוקת שהוציאה מאות אלפים לרחובות, הייתה מאפשרת לרשויות להסגיר אנשים למדינות שאיתן אין הסכם הסגרה. "לאחר שבחנתי את הנושא, אני מכריזה שנדחה את היישום", מסרה מנהיגת הונג קונג קארי לם. מארגני המחאה: נמשיך להיאבק עד שהחוק יבוטל לגמרי
מנהיגת הונג קונג קארי לם הודיעה הבוקר (שבת) כי היא משעה את יישומו של החוק השנוי במחלוקת שהיה מאפשר הסגרת אנשים לסין, זאת על רקע המחאות ההמוניות נגדו בשבוע האחרון. "לאחר שבחנתי את הנושא ביומיים האחרונים, אני מכריזה שנדחה את היישום", מסרה במסיבת עיתונאים שקיימה היום בהונג קונג.
- עליבאבא הגישה תשקיף לקראת הנפקה בבורסת הונג קונג
- מדוע המחאה בהונג קונג קריטית לכלכלה העולמית
- דירות מחולקות וחלומות על הגירה: מסע לצד האפל בהונג קונג
לם התייחסה גם לתקריות האלימות שפרצו ביום רביעי בין המוחים והמשטרה. "כממשלה אחראית, עלינו להגן על החוק והסדר. אך עלינו גם להפעיל שיקול דעת ולהגן על האינטרסים הטובים ביותר של הונג קונג". עוד הוסיפה כי להבא ינסו לתקשר בצורה טובה יותר עם הציבור "להסביר ולהקשיב יותר".
עם זאת, מארגני המחאה מסרו לפני מסיבת העיתונאים כי בכוונתם להמשיך במאבק עד שהחוק יבוטל לגמרי. "הממשלה ירתה כל כך הרבה כדורי גומי שהעם ההונג קונגי לא ישכח", מסר אחד המארגנים. "אנחנו נילחם עד שהם ייסוגו מהחוק".
דיווחים על כוונת הממשלה להשעות את החוק כבר התפרסמו מוקדם יותר היום. ברשות השידור הציבורית של הונג קונג, RTHK ציטטו מקור אנונימי שטען כי הממשלה החליטה "להשעות" את החוק. דיווח דומה התפרסם גם באתר סאות' צ'יינה מורנינג פוסט. הצעת החוק, שעוררה את המחאות וההתנגשויות הייתה מאפשרת לרשויות בהונג קונג להסגיר אנשים למדינות איתן אין הסכמי הסגרה, בראשן סין.
מאות אלפי אנשים הפגינו במחאה נגד החוק בשבוע שעבר, ומחאה המונית נוספת תוכננה להתקיים מחר. ביום רביעי המשטרה ירתה כדורי גומי וריססה גז מדמיע על המוחים, שהתאספו בסמוך לבית המחוקקים. עם זאת, עד כה לם התעקשה כי החוק ייצא לפועל כמתוכנן וגינתה את המפגינים.
הונג קונג עברה לשליטת סין מבריטניה ב-1997, אך ב-22 השנים שעברו מאז שמרה על מערכת משפט עצמאית. בדומה, יש לה מטבע משל עצמה. מלבד התושבים המקומיים, גם חברות בינלאומיות וממשלות זרות הביעו התנגדות לחוק, זאת בשל החשש שפגיעה במערכת המשפט של הונג קונג תפגע במעמדה כמרכז פיננסי.
הכסף עובר לסינגפור
בתוך כך, באתר ג'פן טיימס מדווחים כי אנשי עסקים אמידים כבר החלו להוציא נכסים מחוץ לטריטוריה. לפי הדיווח, אחד הטייקונים שמחשיב עצמו כחשוף פוליטית, החל להעביר מעל 100 מיליון דולר מחשבון בנק מקומי לסינגפור. "זה התחיל, שמענו כמה סיפורים כאלה, אבל אף אחד לא יצהיר בקול שהוא עוזב", סיפר יועץ פיננסי. "החשש הוא שיהיה קל יותר לממשלת סין להגיע לנכסים בהונג קונג. סינגפור הפכה לכן ליעד המועדף".