נאס"א תאפשר לתיירים לבקר בתחנת החלל הבינלאומית; המחיר: 35 אלף דולר ללילה
לפי התוכנית של סוכנות החלל האמריקאית, שני אזרחים יוכלו לטוס לתחנת החלל הבינלאומית בכל שנה, לתקופה של עד 30 ימים; הם ישלמו 50 מיליון דולר לבואינג או ל-SpaceX, שמשגרות אסטרונאוטים לתחנת החלל
נאס"א תאפשר לתיירים ולנציגים של חברות מסחריות להגיע לשהות קצרה של 30 יום בתחנת החלל הבינלאומית - תמורת כ-35 אלף דולר ללילה.
- המיליארד היפני שיהיה תייר החלל הראשון של SpaceX טוען: "נגמר לי הכסף"
- ספייס X מציגה: מסע פרטי סביב הירח
- תושבת ארה"ב נגד נאס"א: דורשת להמשיך ולהחזיק באבק מהירח בשווי מיליוני דולרים
לפי התוכנית של סוכנות החלל האמריקאית, שני אזרחים יוכלו לטוס לתחנת החלל הבינלאומית בכל שנה, לתקופה של עד 30 ימים. הטיסה הראשונה אמורה להיות בתחילת השנה הבאה.
ג'ף דוויט, המנהל הפיננסי של נאס"א, העריך כי עלות השיגור לחלל והחזרה לכדור הארץ תהיה כ-50 מיליון דולר לאדם. את עלויות השיגור יצטרכו אלו שיגיעו לחלל לשלם לבואינג ול-SpaceX, שתי החברות ששכרה נאס"א כדי לשגר אסטרונאוטים לתחנת החלל הבינלאומית.
כאמור, נאס"א תגבה מאלו שיהיו בתחנת החלל הבינלאומית 35 אלף דולר ללילה עבור השהות בתחנה, מזון ותקשורת.
כיום, הפעילות המסחרית בתחנת החלל הבינלאומית מוגבלת במידה רבה לניסויים מדעיים בלבד. אבל תחת המדיניות החדשה, נאס"א תאפשר לעסקים ולאנשים פרטיים להגיע לתחנה.
בעבר שיגרה רוסיה תיירי חלל לתחנת החלל הבינלאומית באמצעות חלליות סויוז. תייר החלל הראשון היה המיליונר דניס טיטו, שהגיעה לתחנת החלל הבינלאומית באפריל 2001. טיטו שילם אז 20 מיליון דולר כדי להפוך לתייר החלל הראשון. ביקורו של טיטו בחלל התאפשר אז אחרי שרוסיה וארה"ב הגיעו להסכם ברגע האחרון.
נאס"א התנגדה אז לנוכחותו של טיטו בתחנה, מחשש שיהווה סיכון בטיחותי, אבל בסופו של דבר חזרה בה. למעשה, עד כה התנגדה סוכנות החלל האמריקנית להבאת תיירי חלל לתחנה הבינלאומית.