$
כלכלה ומדיניות

יש הסכם: טראמפ לא יטיל מכסים על מקסיקו

נשיא ארה"ב הודיע כי בעקבות הסכם שחתמו שתי המדינות לצמצום ההגירה הלא-חוקית, הוא "דוחה לצמיתות" את המכסים הכבדים שהתכוון להטיל על השכנה מדרום, צעד שעלול היה להנחית מכה אנושה על כלכלתה. "מקסיקו הסכימה לפעול בנוקשות לעצירת שטף ההגירה מגבולנו הדרומי"

שירות כלכליסט 07:4908.06.19
ארצות הברית ומקסיקו הגיעו להסכם לצמצום ההגירה הבלתי-חוקית לארה"ב. כך הודיע הלילה (שבת) הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ, שציין כי בעקבות ההסכם הוא מבטל למעשה את מכסי הייבוא שתכנן להטיל על מקסיקו, כאמצעי לחץ.

 

  

 

"אני שמח להודיע שארה"ב חתמה על הסכם עם מקסיקו. המכסים שאמורים היו להיכנס לתוקף נגד מקסיקו ביום שני, יידחו לצמיתות", צייץ טראמפ בחשבון הטוויטר שלו. "מקסיקו, בתמורה, הסכימה לנקוט בצעדים נוקשים לעצירת שטף ההגירה דרכה אל גבולנו הדרומי", הוסיף טראמפ. "זה נעשה במטרה להפחית, או לחסל, את ההגירה הבלתי-חוקית שמגיעה ממקסיקו אל תוך ארה"ב".

 

הכרזתו של טראמפ מגיעה בתום שלושה ימים של משא ומתן קדחתני בין שתי המדינות, שבמהלכו דרשה וושינגטון שמקסיקו תפעל בתקיפות להפסקת הגירתם של תושבי מרכז אמריקה, שמאות אלפים מהם הצליחו בחודשים האחרונים להגיע לארה"ב דרך הגבול עם מקסיקו.

 

טראמפ תכנן להטיל כאמור מכסים כבדים על כלל הסחורות שמיובאות ממקסיקו לארה"ב. הגובה הראשוני של המכסים, שאמורים היו להיכנס לתוקף ביום שני, היה 5%, אך הוא תוכנן לעלות בכל חודש עד לרמה יציבה של 25%.

מהגרים בלתי חוקיים בגבול עם מקסיקו מהגרים בלתי חוקיים בגבול עם מקסיקו צילום: בלומברג

 

המהלך עלול היה להנחית מכה אנושה על הכלכלה המקסיקנית, שנשענת על הסחר עם ארה"ב. האמריקנים מייבאים בכל שנה ממקסיקו סחורות בשווי כולל של 350 מיליארד דולר, בהן רכבים, חלקי רכבים ומנועים בשווי 128 מיליארד דולר ומוצרים חקלאיים ומזון מעובד בשווי 26 מיליארד דולר.

 

נשיא מקסיקו, אנדרס מנואל לופס אוברדור, בירך על ההסכם החדש. "בזכות התמיכה של כל המקסיקנים, הצלחנו למנוע מכסים על הייצוא לארה"ב", צייץ הנשיא המקסיקני בטוויטר. הוא הוסיף כי הוא יבקר היום בעיר הגבול טיחואנה, כדי "לחגוג".

 

צוותי המשא ומתן נפגשו אתמול למשך יותר מ-12 שעות במחלקת המדינה האמריקאית. בהודעה משותפת שפרסמו שתי המדינות נמסר כי מקסיקו הבטיחה "מספר צעדים חסרי תקדים להגברת האכיפה, במטרה לצמצם הגירה לא-סדירה". עוד נכתב בהודעה המשותפת כי "ממשלותיהן של ארה"ב ומקסיקו יעבדו יחד כדי ליצור מצב בר-קיימא".

 

 

נשיא מקסיקו אוברדור נשיא מקסיקו אוברדור צילום: רויטרס

 

לפי ההסכם, מקסיקו תפרוש את חיילי המשמר הלאומי שלה, תוך ש"תעניק עדיפות לגבול הדרומי" עם גואטמלה. מקסיקו תפעל גם למנוע סחר בבני אדם והברחות דרך הגבול.

 

בנוסף, ארה"ב תוכל לשלוח מבקשי מקלט, שהצליחו להיכנס לשטחה, חזרה למקסיקו. שם, הם ימתינו לבירור בקשתם למקלט בארה"ב. התוכנית כבר פועלת כיום, אך לפי ההסכם היא תורחב.

 

טראמפ, שחיסול ההגירה הבלתי-חוקית לארה"ב הוא אחד מדגלי מדיניותו (ובמסגרת זאת הוא פועל גם לבניית גדר, או "חומה" בגבול), דורש כבר זמן רב ממקסיקו לנקוט ביד קשה נגד שטף המהגרים לארצו, שחלקם נמלט מעוני ומאלימות בגואטמלה, הונדורס ואל סלבדור.

 

בחודשים האחרונים קבוצות המהגרים כוללות משפחות רבות עם ילדים. מספר המהגרים זינק לאחרונה, ובחודש שעבר מספרם של אלו שנמנעה כניסתם או שנעצרו בגבול הגיע ל-144 אלף – פי שלושה מאשר הנתון המקביל בשנה שעברה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x