נורבגיה היא המדינה בעלת החוסן הכלכלי החזק ביותר בעולם
בפעם ה-5 ברציפות קיבלה המדינה ציון מושלם של 100 במדד החוסן העולמי שמדרג 130 מדינות, ומתבסס על החוסן של הסביבה העסקית שלהן; במקום ה-2 דנמרק שעלתה מהמקום ה-7 ואחריה שוויץ; ישראל ירדה ב-2 מקומות למקום ה-32
- קרן המטבע הורידה את תחזית הצמיחה לכלכלה העולמית ל-3.5%
- שמאלנים עם תואר, העשירים בינתיים בימין
- רווחי שיא לקרן העושר של נורבגיה ברבעון הראשון
המדד מדרג 130 מדינות מרחבי העולם בהתבסס על החוסן של הסביבה העסקית שלהן. הדירוג הוא לפי הניקוד שקיבלה כל מדינה ב-12 תת קטגוריות בתחומי הכלכלה, ניהול סיכונים ושרשרת אספקה. בכלכלה, הכוונה היא להשפעות הפוליטיות והמאקרו כלכליות על החוסן הכלכלי, בהתבסס על ארבע תת קטגוריות: פיריון עבודה, סיכונים פוליטים, תלות בנפט ושיעור העירוניות.
בניהול סיכונים הכוונה היא לסיכונים המסחריים והתעשייתיים המשפיעים על המדינה. תת הקטגוריות כוללות חשיפה לאסונות טבע ולהתקפות סייבר. שרשרת האספקה מורכבת מפיקוח על שחיתות, איכות התשתיות, שקיפות שרשרת האספקה והמנהל התאגידי.
נורבגיה קיבלה ציון מושלם של מאה, והיא שומרת על המקום הראשון כבר חמש שנים ברציפות. אחריה דורגו דנמרק, שקפצה מהמקום השביעי בשנה שעברה הודות לשיפור בשקיפות שרשרת האספקה, ואחריה שוויץ, גרמניה ופינלנד.
ישראל דורגה במקום ה-32 לאחר שקיבלה ציון כולל של 70.7, ירידה של שני מקומות לעומת השנה שעברה. בקטגוריה הכלכלית דורגה ישראל במקום ה-59, ואילו בקטגוריית הסיכונים המצב מעט טוב יותר והמדינה מדורגת במקום ה-36, כשבשרשרת האספקה קיבלה את הציון הגבוה ביותר שמעניק לה את המקום ה-27.
המקום ה-32 מציב את ישראל מקום אחד מתחת לאיטליה ואחד לפני איחוד האמירויות.
ארה"ב חולקה לשלושה אזורים שדורגו כל אחד בנפרד - מרכז (מקום 9), מזרח (מקום 11) ומערב (מקום 22). סין חולקה גם כן לשלושה איזורים שדורגו במקומות ה-74,76 ו-68.
שבדיה, לוקסמבורג ואוסטריה חולשות על המקומות השישי עד השמיני, בהתאמה ובריטניה סוגרת את העשירייה הראשונה.
בקצה השני של הסקאלה, האיטי דורגה אחרונה מבחינת חוסן כלכלי, זאת בהתבסס על שיעור העוני הגבוה במדינה וההתאוששות האיטית מנזקי הוריקן מתיו שפגע ב-2007. גם ונצואלה דורגה בתחתית על רקע רמות השחיתות הגבוהות והתלות הכלכלית הגבוהה בנפט, ולפניה אתיופיה.
בעוד שרואנדה רשמה את השיפור הגדול וטיפסה 35 מקומות למקום ה-77, בין השאר בזכות שיפור במינהל התאגידי שלה, צפון מקדוניה צנחה ב-22 מקומות למקום המאה על רקע פיריון עבודה נמוך ועלייה בתלות בנפט.
10 המדינות עם החוסן הכלכלי החזק ביותר:
10. בריטניה
9. מרכז ארה"ב
8. אוסטריה
7. לוקסמבורג
6. שבדיה
5. פינלנד
4. גרמניה
3. שוויץ
2. דנמרק
1. נורבגיה