המתח גואה, וסין נפטרת מאג"ח אמריקאי בקצב המהיר זה שנתיים
כך לפי נתוני חודש מרץ; בסיכום שנתי מדובר בירידה של 5.2% לרמת אחזקות כוללת באג"ח של 1.12 טריליון דולר; האיום בכך שסין תפסיק לקנות אג"ח, או תעמיד אותן למכירה, כבר זעזע את השוק בעבר
בעוד המתיחות סביב סוגיות הסחר מול ארה"ב הולכת ומתעצמת, סין מכרה במהלך חודש מרץ איגרות חוב אמריקאיות שבידיה בקצב המהיר מזה שנתיים.
- דיווח: ממשל טראמפ דוחה את העלאת המכסים על יבוא מכוניות מאירופה
- דווקא ההסכמות בין סין לארה"ב מלבות את מלחמת הסחר
- טראמפ ממשיך לאיים על סין: "מלחמת הסחר תהיה גרועה בהרבה בקדנציה השנייה שלי"
לפי CNBC, המחזיקה הזרה הגדולה ביותר של אג"ח אמריקאי הפחיתה את אחזקותיה במעט פחות מ-20.5 מיליארד דולר, ירידה קלה באופן יחסי שהביאה את סך אחזקותיה באיגרות חוב ל-1.12 טריליון דולר. עם זאת, הדבר מייצב תבנית מתמשכת של הפחתת אחזקות שמגיעה בשעה ששני הצדדים מתקשים להביא לפריצת דרך בדרך לחתימה על הסכם סחר, ותחת זאת ממשיכים להגיב זה לצעדיו של זה בהטלת עוד ועוד מכסים.
במהלך 12 החודשים שהסתיימו במרץ 2019, סך ניירות הערך האמריקאיים שבידי סין פחת ב-67.2 מיליארד דולר, ירידה של 5.2%. בסך הכל מדובר בירידה של כ-200 מיליארד דולר מאז השיא אליו הגיע הסכום ב-2012, והוא מייצג נכון להיות 7% מהחוב הכולל של ארה"ב, לעומת 12% קודם לכן, על פי מידע מ-UBS.
האיום בכך שסין תפסיק לקנות אג"ח, או תעמיד אותן למכירה, כבר זעזע את השוק בעבר. בנוסף לכל פעולה ענישתית שסין עשויה לבצע, ישנה סברה שהיא הפחיתה את אחזקותיה בניסיון להגן על המטבע שלה. פעולות יותר אגרסיביות להפחתת אחזקות נחשבות לדבר נפיץ ביותר שסביר כי יחריף מאוד את המתחים בנושאי הסחר. על פי הערכות UBS, אם ההפחתה באחזקות תהיה הדרגתית, סביר שהיא תביא לעלייה בתשואות האג"ח המשלתי לעשר שנים וזאת בשיעור של 0.4% לכל היותר.
היקף האחזקות הכלל עולמי של אג"ח ממשלתי אמריקאי עלה ב-4% לשיא של 6.47 טריליון דולר, כאשר כלל החוב הממשלתי בעולם ממשיך להתכווץ ועומד על 22 טריליון דולר.