טראמפ מחריף טונים: אעלה ביום שישי מכסים על סחורות סיניות ל-25%
הנשיא האמריקאי פרסם בחשבון הטוויטר שלו כי המכסים, העומדים כיום על 10%, יועלו על סחורות בהיקף 200 מיליארד דולר עוד השבוע; הוא איים בהעלאה דומה על סחורות בהיקף 325 מיליארד, אך לא נקב בתאריך יעד
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מחריף את הטון מול סין, ופרסם הערב (א') בחשבון הטוויטר שלו כי ארה"ב תעלה את המכסים על סחורה סינית בשווי 200 מיליארד דולר, וזאת עוד השבוע.
- למרות מלחמת הסחר: הכלכלה הסינית התרחבה ברבעון הראשון ב-6.4%
- מנוצ'ין: "ארה"ב וסין הסכימו על הקמת מנגנון לאכיפת הסחר"
- לקראת חתימה? "הסכמה חדשה בין סין וארה"ב על נוסח הסכם הסחר"
לפי הודעתו של טראמפ, המיסוי החדש ייכנס לתוקפו ביום שישי הקרוב, ויעמוד על 25%, במקום 10% המושתים כיום. טראמפ איים להעלות את המכס בתחילת השנה, אבל דחה את המהלך לאחר שסין וארה"ב הסכימו לפתוח בדיונים על יחסיהן ביניהן בעקבות מלחמת הסחר שהתפתחה בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם.
For 10 months, China has been paying Tariffs to the USA of 25% on 50 Billion Dollars of High Tech, and 10% on 200 Billion Dollars of other goods. These payments are partially responsible for our great economic results. The 10% will go up to 25% on Friday. 325 Billions Dollars....
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 5 במאי 2019
....of additional goods sent to us by China remain untaxed, but will be shortly, at a rate of 25%. The Tariffs paid to the USA have had little impact on product cost, mostly borne by China. The Trade Deal with China continues, but too slowly, as they attempt to renegotiate. No!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 5 במאי 2019
בנוסף, טראמפ איים הערב להעלות את מס היבוא מ-10% ל-25% על סחורה סינית בהיקף 325 מיליארד דולר, אולם במקרה זה לא פרסם תאריך יעד. "במשך 10 חודשים סין שילמה מסי יבוא בגובה 25% על מוצרי הייטק בשווי 50 מיליארד דולר ו-10% על סחורות אחרות בשווי 200 מיליארד דולר. ה-10% יעלו ל-25% ביום שישי הקרוב... מכסי היבוא על מוצרים סיניים השפיעו מעט על מחירי המוצרים, וסין ספגה את רובם. השיחות על הסכם סחר עם סין נמשכות, אבל לאט מדי, כשהם מציבים דרישות חדשות. לא!", כתב טראמפ בחשבון הטוויטר שלו.
ביום שישי ציין סגן הנשיא מייק פנס כי הנשיא מאמין כי לבסוף יושג הסכם עם סין. יומיים לפני כן הודיע הבית הלבן כי סבב השיחות האחרון קירב את שני הצדדים להסכם. לפי דיווחים שונים, נקודות המחלוקת העיקריות נוגעות לגניבת קניין רוחני והעברת ידע טכנולוגי בכפייה מצד סין.