שר האוצר הבריטי: "רוב מדינות האיחוד מסכימות כי יש צורך בדחיית הברקזיט"
פיליפ האמונד אמר את הדברים לקראת פסגת מדינות האיחוד האירופי בבריסל שתיערך ביום רביעי; לדבריו, השיחות בין הממשלה הבריטית למפלגת הלייבור בנושא הברקזיט נמשכות, והוא צופה שהצדדים "יגיעו להבנות מסוימות"; עם זאת בלייבור מביעים פסימיות
שר האוצר הבריטי פיליפ האמונד אמר כי הוא אופטימי בנוגע לפסגת האיחוד האירופי בנוגע לברקזיט שתיערך ביום רביעי בבריסל וכי רוב מדינות האיחוד מסכימות כי יש צורך בדחיית הברקזיט, בהמשך לבקשתה של ראש הממשלה תרזה מיי.
- בריטניה: יותר מ-6 מיליון חתימות על עצומה הקוראת לשקול מחדש את הברקזיט
- הפרלמנט דחה בפעם השלישית את הסכם הברקזיט של תרזה מיי: "הגענו לגבולות ההליך"
- הפרלמנט דחה את 8 האלטרנטיבות להסכם הברקזיט; מיי: "אפרוש אם הפרלמנט יגבה את ההסכם שלי"
הוא הוסיף כי השיחות בין הממשלה הבריטית למפלגת הלייבור בנושא הברקזיט נמשכות, וכי הוא צופה שהצדדים "יגיעו להבנות מסוימות". עם זאת בלייבור אמרו כי הממשלה לא שינתה את עמדה בנוגע ליחסים העתידיים בין בריטניה לאיחוד האירופי.
האמונד אמר עוד כי "אנחנו צריכים להשלים את התהליך בפרלמנט. כמה חברים בלייבור מציגים לנו הצעות. אנחנו צריכים להיות מוכנים לדון בהן".
לדבריו, "במו"מ עם הלייבור אין לנו קווים אדומים. נגיע לשיחות איתן בראש פתוח, ונדון בכל נושא באופן קונסטרוקטיבי".
אתמול פורסם כי ראשת ממשלת בריטניה תרזה מיי פנתה לדונלד טאסק, נשיא המועצה האירופית, בבקשה לדחות את הברקזיט ל-30 ביוני, בעוד היא נאבקת להגיע להסכמה רב-מפלגתית לגבי הדרך קדימה. במקום הארכה גמישה לשנה של סעיף 50, שעליה המליץ טאסק, מבקשת כעת מיי לקבוע את ה-30 ביוני כתאריך ההיפרדות החדש. זהו אותו תאריך שביקשה הממשלה הבריטית בחודש שעבר - תאריך שנדחה על ידי מנהיגי האיחוד בבריסל.
אם לא יוסכם לגבי תאריך היפרדות חדש בפסגת החירום, בריטניה עומדת לעזוב את האיחוד ללא הסכם ב-12 באפריל. במכתב ששלחה מיי לטאסק, שנוסח לאחר יומיים של שיחות שקיימה עם מפלגת הלייבור, היא כתבה ששתי המפלגות הגדולות מכירות בצורך להעביר את הסכם ההיפרדות המחייב מבחינה משפטית, אך טרם הגיעו להסכמה לגבי עתיד היחסים בין בריטניה לאיחוד.