מודי'ס: סיכוי גדול שהכלכלה העולמית תגלוש למיתון בתוך שלושה חודשים
על פי האנליסט הבכיר, מארק זנדי, זו עשויה להיות התוצאה של קרב המכסים בין ארה"ב וסין. לדבריו, "העסקים נמצאים על הקצה. אם מלחמת הסחר לא תיושב, תוך חודשיים-שלושה מיתון גלובלי הוא סביר מאוד"
"סביר מאוד" שהכלכלה העולמית תיפול למיתון אם ארה"ב וסין לא יגיעו להסכם סחר תוך שלושה חודשים, כך לדברי אנליסט מודי'ס הבכיר מארק זנדי. תחזיתו של זנדי מתבססת על הסנטימנט העסקי שבתקופה זו הוא "שביר בצורה בלתי רגילה", כתוצאה מקרב המכסים בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם שהחל בשנה שעברה. ארה"ב וסין נמצאות כעת במו"מ, כאשר נציגים משתי המדינות צפויים להיפגש בוושינגטון בשבוע הבא.
- נציגי סין וארה"ב נפגשים בבייג'ינג; יועץ טראמפ: "לא מתכוונים לוותר על המקל"
- "המכסים האמריקאיים אינם הגורם העיקרי להאטה של הכלכלה הסינית"
- סין: "אנחנו עובדים עם ארה"ב יומם ולילה כדי להגיע להסכם סחר"
"הסנטימנט העסקי ברחבי העולם שביר בצורה יוצאת דופן", כך אמר היום (ג') זנדי ל-CNBC. הוא הוסיף שסקר שנערך ע"י מודי'ס לאחרונה מראה שהביטחון בקרב החברות נמצא בשפל שלא נראה מאז המשבר הכלכלי העולמי שאירע לפני כעשור. "העסקים באמת נמצאים על הקצה ואני חושב שזה בגלל מלחמת הסחר. ואם היא לא תיושב בחודשיים-שלושה הקרובים, אני חושב שמיתון גלובלי הוא דבר סביר מאוד", כך זנדי.
אם השיחות בין ארה"ב לסין יסתיימו ללא חתימה על הסכם סחר, הדבר צפוי לפגוע בסנטימנט העסקי עוד יותר ולהוביל לכך שחברות ישכרו פחות עובדים. כאשר זה יקרה, האבטלה צפויה לעלות, מה שיגרום לאובדן האמון של הצרכנים בכלכלה, כך טוען זנדי. "ההבדל בין כלכלה צומחת וכלכלה במיתון הוא פשוט אמון – אמון בכך שהכלכלה הולכת להיות בסדר. אם מאבדים את האמון הזה, אף בנק, גדול ככל שיהיה, לא יתקן זאת. זהו מיתון", אמר.
האפשרות שבריטניה תעזוב את האיחוד ללא הסכם מגבירה את תחושת הסיכון שעומדת בפני הכלכלה העולמית. אתמול נכשלה ראש ממשלת בריטניה, תרזה מיי, בנסיונה השלישי לפרוץ את המבוי הסתום בנוגע לעזיבת מדינתה את האיחוד. המחוקקים הבריטים דחו את הסכם ההיפרדות שלה מבלי שתהיה לו כרגע חלופה.
זנדי אמר שתצפיתו ה"מאוד סוביקטיבית" היא שיש סבירות של כ-33% שהברקזיט ייצא לפועל ללא הסכם.