$
כלכלה ומדיניות

ביל גייטס: הגדלת המס על רווחי הון היא הפיתרון לגירעון

המיליארדר טוען כי העלאת מס הכנסה לרמתו ההיסטורית של 70% לא תהיה אפקטיבית בגלל מניפולציות אפשריות. מי שמנהל קרן בשווי 51 מיליארד דולר מעיד כי יהיה "התומך הנלהב ביותר של העלאת מסים על נכסים"

בלומברג 19:0718.02.19

ביל גייטס, האיש השני בעושרו בעולם אמר בראיון לרשת CNN שהתקיים אתמול (א') כי הוא מודאג מהגירעון התקציבי של ארה"ב, והוסיף כי אם בסופו של דבר יעלה שיעור המס, יהיה זה הוגן שהעשירים ישלמו מסים גבוהים יותר. על כך דיווחה סוכנות בלומברג.

 

 

 

"אנחנו מכניסים רק 20% מהתמ"ג ומוציאים 24% ממנו. אי אפשר לתת לגירעון לצמוח מהר יותר מהכלכלה", טען גייטס. לאחרונה נשמעו הצעות שונות להעלאה משמעותית של מדרגת המס העליונה, בדומה לרמות שאימצה ארה"ב במהלך רוב שנות ה־70.

 

בחודש שעבר הציעה אלכסנדריה אוקסיו־קורטז, הנציגה הטרייה של ניו יורק בבית הנבחרים האמריקאי, להעלות את שיעור המס המקסימלי לרמה של 60%־70%. לדברי גייטס, שיטה זו אינה אפקטיבית. "גם כששיעורי המס היו גבוהים, ההכנסות בפועל מעולם לא עלו על 40%, בגלל מניפולציות של אנשים". הפיתרון שמציע גייטס למיסוי השכבות העליונות באוכלוסייה הוא העלאה של המס על רווחי הון. עוד הוסיף כי שיעור זהה של מס הכנסה ומס מרווחי הון ייפשט את מערכת המיסוי.

 

אליזבת' וורן, סנאטורית מסצ'וסטס וברני סנדרס, סנאטור ורמונט הציעו גם הם חלופות להעלאת הכנסות המדינה ממסים. וורן הציעה שמשקי בית ששווי נכסיהם 50 מיליון דולר ומעלה ימוסו ב־2%, ו־3% עבור נכסים של מיליארד דולר. סנדרס הציע למסות נכסים שעולים על מיליארד דולר ב־77%.

 

גייטס, שהונו נאמד ב־97.2 מיליארד דולר על פי מדד בלומברג, מנהל יחד עם אשתו מלינדה קרן פרטית ששוויה ב־2017 עמד על 51 מיליארד דולר. "אהיה התומך הנלהב ביותר של העלאת מס על נכסים", העיד.

 

התייחסותו של גייטס מגיעה לאחר שבשבוע שעבר פרסם משרד האוצר האמריקאי את נתוני הגירעון לרבעון הראשון של השנה הפיסקלית 2019. בתקופה זו עמד הגירעון על 319 מיליארד דולר, עלייה של 42% לעומת התקופה המקבילה שנה קודם לכן.

 

ההכנסות ממסי חברות נפלו ב־17% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, בעוד שההכנסות ממיסוי אנשים פרטיים נחלשו ב־4%.

 

נתון נוסף שפרסם הממשל הוא החוב הלאומי שהגיע לשיאו ועומד כעת על למעלה מ־22 טריליון דולר. על פי משרד התקציבים של הקונגרס, החוב צפוי להתרחב בטריליון דולר מידי שנה עד 2022. זאת, בין היתר, בהשפעת רפורמת המס של הנשיא טראמפ, שנחתמה בשלהי 2017 לקיצוץ מסים בשווי 1.5 טריליון דולר.

 

עורכי הדין הרפובליקנים וממשל טראמפ שהעבירו את חקיקת הרפורמה אמרו כי הצעדים יאיצו את הצמיחה הכלכלית, כך שזו תפצה על אובדן ההכנסות ממסים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x