רשת הנעליים Payless סוגרת את כל החנויות בארה"ב
בכך מצטרפת לקמעונאיות מוכרות כמו טויס אר אס, שנעלמו בגלל המעבר לרכישות באינטרנט. לאחר סגירת מאות חנויות בשנתיים האחרונות, הרשת הודיעה שתסגור את כל 2,100 הסניפים שלה בארה"ב. "חנויות הזיכיון באמריקה הלטינית יישארו פתוחות" מסר דובר החברה
- רשת פיילס האמריקאית קורסת והגישה בקשה לפשיטת רגל
- רשת הנעליים המוזלות פיילס על סף פשיטת רגל
- אחרי 3.5 שנים: רשת חנויות הנעליים המוזלת פיילס נסגרת
החברה הודיעה ביום שבת כי תחל בהליך סגירת ומכירת כל 2,100 הסניפים שלה בארה"ב, כולל פורטו ריקו. החברה מצמצמת גם את הנוכחות שלה ברשת.
פיילס הגישה בקשה לפשיטת רגל לפני שנתיים וכבר סגרה בשנים האחרונות מאות חנויות. בכך היא מצטרפת לשורה של קמעונאיות ידועות שנעלמו מנוף הצרכנים, ביניהם רשת הצעצועים טויס אר אס. בסוכנות רויטרס מדווחים כי הרשת מתכוונת להגיש בקשה שנייה להגנה מפני פשיטת רגל בהמשך החודש.
הסגירה של פיילס מגיעה בעקבות המעבר של קונים רבים לרכישה דרך האינטרנט. גורמים נוספים שתרמו לקריסה של הרשת כוללים העדר השקעה בחנויות ובמגמות האופנתיות המשתנות. חלק מהסניפים אף נפגעו מהמיקום שלהם בתוך קניונים בפרברי הערים, שבעצמם הפסידו לקוחות רבים בעקבות סגירת חנויות עוגן כמו סירס וג'יי.סי.פני.
דובר של החברה מסר כי מכירת החנויות תחל היום (א') וכי הן יישארו פתוחות עד סוף מרץ לפחות, כשחלקן ימשיכו לפעול עד מאי. "התהליך הזה לא פוגע בחנויות הזיכיון של החברה באמריקה הלטינית, שיישארו פתוחות כרגיל", הוסיף.
בישראל, קבוצת סקאל, שבבעלות האחים סולי ומאיר סקאל, מי שהייתה זכיינית הרשת ופתחה 13 חנויות בארץ, סגרה אותן בתום החוזה ביניהם ב-2014, זאת לאחר שלא עמדו בציפיות להכנסות והניסיון להכניס שותף שנכשל וכן כחלק מתהליך הבראה של סקאל למעבר לרווחיות, כך מסרו אז מהחברה.