אוסטרליה: חשד שהאקרים ניסו לפרוץ למחשבי הפרלמנט
הרשויות במדינה בודקות את המקרה - המחוקקים התבקשו להחליף סיסמאות; מומחה: "החשודות המיידיות הן סין ורוסיה"
הרשויות האוסטרליות חוקרות ניסיון לפרוץ לרשת המחשבים של הפרלמנט הלאומי, כך אמרו שני מחוקקים בכירים היום. עם זאת הם הוסיפו שעדיין אין ראיות חותכות לפריצה או גניבה כלשהן.
- האקרים השיגו את הסיסמה שלכם? דפדפן כרום ירים דגל אדום
- האקרים ורמאים גנבו אשתקד 1.7 מיליארד דולר במטבעות קריפטו
- חצי מיליארד לקוחות מריוט נפגעו במתקפת רשת? המנכ"ל לא מתרגש
שני המחוקקים, טוני סמית' – דובר בית הנבחרים התחתון, וסקוט ראיין – נשיא בית הסנאט העליון, אמרו שלכל המחוקקים ניתנה הוראה לשנות את סיסמאות הגישה שלהם.
"אין לנו ראיות שזהו ניסיון להשפיע על תוצאות התהליכים הפרלמנטריים או להפריע או להשפיע על תהליכים אלקטורליים או פוליטיים", מסרו השניים בהצהרה משותפת. "זיהוי ודאי של תקרית סייבר לוקח זמן והחקירות מבוצעות בשיתוף סוכנויות הביטחון הרלוונטיות". עדיין מוקדם לקבוע גם מי הם העומדים מאחורי ניסיון הפריצה, הם הוסיפו.
אחת ההערכות היא שהאקרים בגיבוי של מדינה כלשהי הם כנראה האחראים.
"על מנת לבצע מתקפה כזאת יש צורך במשאבים רציניים, כך שגיבוי של מדינה הוא הדבר ההגיוני ביותר", אמר דן דריאן, מנהל המרכז למחקרים בטחוניים באוניברסיטת סידני. "צריך לחכות ולראות למי יש בעיה עם אוסטרליה, והחשודות המיידיות הן סין ורוסיה".
היחסים בין אוסטרליה לסין הידרדרו מאז 2017, לאחר שקנברה האשימה את בייג'ין בהתערבות בענייניה המקומיים. שתי המדינות ניסו מאז לתקן את היחסים ביניהן, אך אוסטרליה נותרה ספקנית לגבי סין.
על פי דיווחים, אוסטרליה שללה השבוע את הוויזה של איש עסקים סיני בולט, מספר חודשים לאחר שאסרה על ענקית הטכנולוגיה הסינית וואווי לספק ציוד לרשת הדור החמישי שלה.
קשריה של אוסטרליה עם רוסיה החמיצו לאחר הפלת טיסת מלזיה איירליינז MH17 ב-2014, ע"י טיל קרקע-אוויר רוסי. מוסקבה הכחישה מעורבות באותה תקרית.