סירס ניצלה: תוכנית חילוץ ב-5.2 מיליארד דולר תאפשר הפעלת חלק מהסניפים
התקבלה הצעתו של יו"ר סירס, המיליארדר אדוארד למפרט, לשיקום הרשת; כוללת ויתור על חוב של 1.3 מיליארד דולר לקרן הגידור שלו
- הניסיון האחרון של למפרט נכשל: סירס מתכוננת לפירוק
- סיכוי אחרון לפני סגירה סופית: יו"ר סירס הגיש בקשה לרכוש אותה
- רשת סירס סוגרת 80 סניפים נוספים: "עשויה להכריז בקרוב על סגירת כל פעילותה"
לפי תוכנית החילוץ שהציע בעלות של 5.2 מיליארד דולר, 425 סניפים ימשיכו לפעול. למפרט גבר על הצעה מתחרה שהיתה מועדפת על מרבית הנושים של סירס מצד אבאקוס אדוויזורי גרופ (Abacus Advisory Group), שכללה סגירה של כל החנויות ומכירת המלאי.
קרן הגידור של למפרט, ESL, היא הנושה הגדול ביותר של סירס ובעל המניות הגדול ביותר בה. המיליארדר נאבק לשמור על שליטתו בחברה מאז הגישה באוקטובר בקשה להגנה מפני נושים. באותו הזמן פרש מתפקיד המנכ"ל, אך נותר יו"ר. התוכנית של למפרט כוללת ויתור על חוב של 1.3 מיליארד דולר לקרן הגידור שלו.
סירס, שהוקמה לפני 126 שנה, נחשבה בעברה לקמעונאית הדומיננטית בארה"ב. היא נחלצת מפשיטת הרגל עם 425 סניפים בלבד – מספר קטן לעומת 2,300 הסניפים שהפעילה בימי השיא שלה. כשהכריזה על פשיטת רגל כבר היו לה פחות מ-700 סניפים והפסדים שנמשכו שבע שנים. המכירות השנתיות צנחו ל-16.7 מיליארד דולר מ-49 מיליארד דולר ב-2005.
"התוכנית העסקית המוצעת שלנו כוללת יוזמות אסטרטגיות משמעותיות והשקעות ברשת בגודל מתאים של חנויות גדולות וקטנות, נכסים דיגיטליים ועסק תפעולי עצמאי", כתב למפרט במסמך שהעביר בחודש שעבר ליועצים הפיננסיים של סירס. "אנחנו מאמינים שהאסטרטגיה שלנו תאפשר לסירס לשגשג בנוף קמעונאי וצרכני משולב".
עם זאת, יש שמפקפקים ביכולתו של למפרט לשקם את הרשת, זאת לאחר שקריסתה התרחשה תחת השגחתו. "כל תוכנית שבה אדי מעורב היא לא טובה", אמר קריג ג'ונסון נשיא חברת הייעוץ Customer Growth Partners.