בבריטניה דואגים לסביבה: מחיר שקית חד-פעמית יעלה מ-5 ל-10 פני
מאז שמס 5 הפני נכנס לתוקפו ב-2015, הוצאו כ-15 מיליארד שקיות מהמחזור. הממשלה הבריטית הציבה את ינואר 2020 כמועד להשלמת התוכנית לצמצום השימוש בפלסטיק
מחירה של שקית ניילון בבריטניה אמור לעלות בקרוב מ-5 ל-10 פני, ויחול על כל החנויות במדינה כחלק מתוכנית של השר לאיכות הסביבה.
השינוי הוא חלק מצעד נרחב יותר של הממשלה שמטרתו הפחתה נוספת בכמות הפלסטיק שבשימוש הצרכנים. ינואר 2020 הוא תאריך היעד להשלמת ההפחתה.
רק הקמעונאים הקטנים, שפטורים מייקור השקיות, אחראים לשימוש בכ-3.6 מיליארד שקיות פלסטיק חד פעמיות בשנה. לבתי ספר באנגליה גם נאמר לחתוך את כל השימוש בפלסטיק שאינו הכרחי. שר החינוך הבריטי, דמיאן הינדס, הפציר במנהלי בתי הספר להחליף את כל הפריטים כמו קשיות, בקבוקי ואריזות פלסטיק בחלופות ברות-קיימא עד 2022.
השר לאיכות הסביבה, מייקל גוב, אמר: "אנחנו רוצים לעשות עוד יותר כדי להגן על כוכב הלכת היקר שלנו, וההודעה מהיום תאיץ עוד יותר את השינוי ההתנהגותי שמסתמך על הצלחתו של המס הנוכחי על שקיות ניילון".
מאז שמס 5 הפני (שתקף על קמעונאים שמעסיקים לפחות 250 עובדים) נכנס לתוקפו ב-2015, הוצאו כ-15 מיליארד שקיות מהמחזור. גופי סחר, שמייצגים כ-40,000 קמעונאים קטנים, השיקו בעקבות זאת מרצונם החופשי תוכנית לגביית 5 פני לשקית, אך אלה מייצגים כאמור פחות מחמישית מהחברות שצפויות להיות מושפעות ע"י השינויים המוצעים.
הממשלה האנגלית זגזגה במשך שנים לפני שהטילה מס על שקיות פלסטיק, אבל יש בסופו של דבר יש תוצאות. מסים משנים התנהגות. אנשים שקודם לכן לא חשבו פעמיים על שימוש בחצי תריסר שקיות פלסטיק כדי לשאת הביתה את המצרכים שקנו, הורתעו לפתע מ-30 הפני שהיה עליהם לשלם על אותן שש שקיות, והחלו להביא איתם שקיות מהבית. שינוי דומה בהתנהגות נראה בבירור גם בחנויות מקומיות, למרות ששם הוא פחות מובהק כיוון שאנשים נוטים לקנות בהן כמויות קטנות יותר, ולכן הם יותר נכונים לשלם כמה פני תמורת הנוחות שמציעה השקית.