חלוצה אזורית: תאילנד אישרה מריחואנה רפואית
לקראת הבחירות שייערכו בפברואר הזדרז הפרלמנט לאשר שימוש רפואי בסם וגם איחוד זוגות חד־מיניים
הפרלמנט התאילנדי, שנבחר על ידי החונטה הצבאית השלטת, אישר שלשום חוקים בעד לגליזציה של מריחואנה רפואית ואיחוד אזרחי של זוגות חד־מיניים — על כך מדווח ה"פייננשל טיימס". הרפורמות מגיעות לקראת הבחירות הצפויות להתקיים ב־24 בפברואר. החוק המאשר שימוש במריחואנה רפואית ייכנס לתוקף בקרוב, בעוד החוק לאיחוד זוגות חד־מיניים יידרש כנראה לאישור הפרלמנט החדש.
- מושל ניו יורק מבטיח: לגליזציה של עישון מריחואנה בתוך מספר חודשים
- לגליזציה של קנאביס: כך זה עובד בעולם
חוק המריחואנה מאפשר אחזקה של מריחואנה לצורכי מחקר, חקלאות, מדע ותעשייה. צרכנים יורשו להחזיק בכמויות הנחוצות לצרכים רפואיים, זאת כל עוד קיבלו מרשם או תעודה רשמית. במקביל, הממשלה תקיים פיקוח הדוק על חלוקת הרישיונות לייצור ולמכירת המוצר.
סומצ'אי סוואנגקרן, יו"ר הוועדה הפרלמנטרית שניסחה את החוק, תיאר זאת כ"מתנה לשנה החדשה מהפרלמנט והממשלה, לעם התאילנדי". עם זאת, מריחואנה לצורכי פנאי היא עדיין לא חוקית, וכך גם הסחר בסם.
החוק ייכנס רשמית לתוקף לאחר שיאושר על ידי מלך תאילנד ויפורסם בספר החוקים של המדינה. בכך תהפוך תאילנד למדינה הראשונה בדרום־מזרח אסיה שמעגנת מריחואנה רפואית בחוק. האזור ידוע לשמצה בגישתו הקשוחה לצריכת סמים ובעונשים הכבדים המוטלים על פשעים הקשורים לסמים. כך למשל, השנה נידון אדם במלזיה לעונש מוות לאחר שנתפס מוכר שמן קנאביס.
תאילנד מצטרפת לבריטניה, שם נכנס לתוקף בנובמבר החוק המאשר מריחואנה רפואית. בחודש שעבר הפכה דרום קוריאה לראשונה באסיה שאישרה צריכת מריחואנה רפואית. מדינות נוספות שבהן השימוש הרפואי חוקי הן גרמניה, אוסטרליה ואירלנד, כאשר בארה"ב, מריחואנה רפואית חוקית ב־30 מדינות. אורוגואי היתה המדינה הראשונה שהפכה גם מריחואנה לצורכי פנאי לחוקית ב־2013, והשנה הצטרפה אליה קנדה. זאת נוסף על תשע מדינות בארה"ב.
מלבד חוק המריחואנה, הפרלמנט התאילנדי אישר לזוגות חד־מיניים להירשם לאיחוד אזרחי. אם הצעת החוק הזו תתקבל, תהפוך תאילנד למדינה הראשונה ביבשת אסיה שמאפשרת איחוד חוקי של זוגות חד־מיניים. לפי חוק האיחוד האזרחי במדינה, כדי להירשם כזוג על בני הזוג להיות מעל גיל 20, ואחד מהם בעל אזרחות תאילנדית. עם זאת, ארגוני זכויות אדם העבירו ביקורת על הצעת החוק בטענה שהיא עדיין לא מאפשרת שיוויון בנישואים או מעניקה לזוגות חד־מיניים את הזכות לאמץ ילדים. לפי החוק הנוכחי, אנשים יכולים לאמץ באופן אינדיבידואלי, אך לא כזוג.
הבחירות נדחו מספר פעמים, והן מתקיימות לאחר שארה"ב והאיחוד האירופי הפעילו לחץ בנושא. "זה נראה כאילו הם מאיצים את כל התהליכים ועושים כל דבר כדי לחזק את הפופולריות שלהם בעודם סוללים את הדרך לבחירות", אמר לעיתון טיטיפול פאקדיווניץ' מהפקולטה למדעי המדינה באוניברסיטת Ubon Ratchathani, על מבול החוקים שמקדמת החונטה לקראת סוף השנה האזרחית. "הכוונה היא להעביר מסר לקהילה הבינלאומית ולהגן על עצמם נגד האשמות על הפרת זכויות אדם", הוסיף.