הברקזיט והאפודים הצהובים פגעו בתחזית הרווח של פדקס
ענקית השילוח חתכה את תחזית הרווח בציינה כגורם מפתח את המשברים הפוקדים את אירופה. לקשיים האלה מתווספות ספוקלציות על השקת שירות מתחרה של אמזון. במסגרת מאמצי התייעלות תציע פדקס תוכנית פרישה מרצון לעובדיה
ענקית השילוח פדקס שציפתה לרשום הכנסה תפעולית בגובה 1.5 מיליארד דולר עבור השנה הפיסקאלית 2020, לא תעמוד ביעד — כך על פי דיווח של החברה.
"הסחר העולמי הואט בחודשים האחרונים והמדדים המובילים מצביעים על המשך האטה במסחר הגלובלי בטווח הקרוב", כך לפי אלן גרף, סמנכ"ל הכספים של פדקס. "המגמות הללו, בשילוב השינויים בתמהיל השירותים בפדקס אקספרס, משפיעים לרעה על התוצאות הפיננסיות".
בשיחה עם משקיעים ציינו בכירי פדקס את המשברים הפוקדים את אירופה כגורמי מפתח להורדת התחזיות בחברה, זאת לאחר שהיקף החבילות היה נמוך מהצפוי ביבשת. אלה כוללים האטה חדה בפעילות בשל אי־הוודאות סביב הברקזיט, התכווצות בתמ"ג הגרמני והפגנות ברחבי צרפת שאיימו להתפשט למדינות שכנות. כן ציינו את ההיחלשות בפעילות באסיה כגורם להורדת התחזיות.
משבר רכישת המתחרה TNT
על פי מנכ"ל פדקס פרד סמית, בהינתן כי נסיבות פוליטיות הן אלה שגרמו להרבה מאוד מהתהפוכות באזורים הללו, שינויים במדיניות של ממשלות יכולים גם להביא להיפוך במצב.
התהפוכות האירופיות רק הוסיפו למשבר הפוקד את פדקס מאז רכשה את מתחרתה האירופית TNT אקספרס בעבור 4.8 מיליארד דולרים ב־2016, עסקה שאמורה היתה להגדיל את הרווחים. מתקפת סייבר שיתקה את פעילות TNT ב־2017, זאת נוסף על סרבול בתהליך המיזוג והיקף חבילות נמוך מהצפוי. ללחצים הללו מתווספות עתה ספקולציות לפיהן אמזון תשיק רשת שילוחים מתחרה, רעיון שסמית הגדירו כ"הזוי".
פדקס חתכה את תחזית הרווח השנתית מ־15.50־16.50 דולר למניה ל־13.40-12.65 דולר למניה. הרווח הנקי זינק ב־21% כמעט ל־935 מיליון דולר ברבעון השני שהסתיים ב־30 בנובמבר, וההכנסות טיפסו ל־17.8 מיליארד דולרים מ־16.3 מיליארד דולרים בתקופה המקבילה אשתקד.
עם פרסום הדו"חות צנחה מניית פדקס ב־6.2% ל־173.51 דולר במסחר המאוחר ביום שני לעומת ירידה של 3.5% אצל המתחרה UPS, ל־93.85 דולר.
על פי גרף, תיאלץ פדקס לחתוך בהוצאות ולהתמקד בהגברת היעילות שלה ברחבי הארגון. חברת השילוח, המעסיקה יותר מ־450 אלף עובדים ברחבי העולם, תציע תוכנית פרישה מרצון לעובדים בארה"ב, ובשלב מאוחר יותר גם לחלק מעובדיה הבינלאומיים — על כך דיווח ה"וול סטריט ג'ורנל". התוכנית לעובדים המקומיים עשויה לחסוך לה כ־275 מיליון דולר בשנה הפיסקאלית 2020. עיקר תוכנית הפרישה מרצון תוצע לעובדים בחטיבת פדקס אקספרס, שמעסיקה 227 אלף עובדים, ולחטיבת פדקס סרוויסס, שמספקת שירותי משרד נלווים ומעסיקה כ־30 אלף אנשים. השינויים מגיעים לאחר שפדקס החליפה בפתאומיות את מנהל חטיבת אקספרס דיוויד קנינגהאם, מוקדם יותר החודש.
פדקס היתה אחת מהחברות הראשונות בארה"ב שהתחייבו להעלאות שכר ולהגדלת ההשקעות בעקבות השקת רפורמת המס בארה"ב לפני שנה. בינואר, החברה דיווחה כי תשקיע 200 מיליון דולרים בהעלאות שכר, בעיקר לעובדים המועסקים לפי שעה, ותזרים 1.5 מיליארד דולר לתוכניות פנסיה.
תוכנית הפרישה מרצון והקיצוץ בהוצאות מגיעים בעיצומה של עונת משלוחי החגים. על פי סמית, חרף ההאטה בשווקים הבינלאומיים, הכלכלה האמריקאית נותרת יציבה, וביצועי החברה בעונת החגים בארה"ב היו עד כה טובים.
שירות "שעות נוספות" חדש
במסגרת ניסיונותיה לעמוד בתחרות מול אמזון, דיווחה פדקס השבוע כי השיקה שירות שמאפשר לרשתות קמעונאיות לספק הזמנות מקוונות ללקוחות חמש עד שמונה שעות מאוחר יותר מהשירות הקיים כיום. במסגרת השירות החדש, הקרוי Extra Hours, יוכלו קמעונאיות לקבל הזמנות אפילו בחצות ולספקן ביום המחרת בשווקים מקומיים וכעבור יומיים, ברחבי ארה"ב. השירות חבר באחרונה לרשתות אוטו־זון ובסט ביי, וקמעונאיות אחרות צפויות להצטרף בהמשך.
המשלוחים יסופקו על ידי חטיבות פדקס אקספרס והחטיבה הבינלאומית. זאת במטרה לתת מענה ללקוחות המבקשים להזמין פריטים בשעות המאוחרות של היום, כך לפי ברי קאררה, סמנכ"לית השיווק של פדקס. "השירות מיישר קו עם צרכי הלקוחות המקוונים ובמקביל מאפשר לקמעונאיות לאזן מלאים ולצמצם הוצאות תעבורה", מסרה קאררה.
פדקס נחשבת לברומטר של הכלכלה הגלובלית, ומשום כך עוררו הדו"חות את החשש כי ארה"ב עלולה להידבק במגמת ההאטה הפוקדת אזורים אחרים בעולם, כך לפי טריפ מילר, מנהל ושותף בחברת הייעוץ גוליין קפיטל, בממפיס, שצוטט בסוכנות רויטרס. "הנתונים הללו נותנים אישור להרבה מאוד מהחששות הקיימים כעת בשווקים ואשר גרמו ככל הנראה לתנודתיות הרבה", ציין.