$
תעשייה ופיננסים

הכלכלה הסינית מורידה הילוך: שפל של 15 שנה במכירות הקמעונאיות

המכירות עלו ב-8.1% בנובמבר - שיעור העלייה הנמוך ביותר מאז מאי 2003; הייצור התעשייתי צמח בשיעור הנמוך ביותר מזה שלוש שנים - בין השאר על רקע מלחמת הסחר עם ארה"ב

שירות כלכליסט 09:4414.12.18
המכירות הקמעונאיות בסין עלו בנובמבר בשיעור הנמוך ביותר מאז 2003, ובמקביל הייצור התעשייתי צמח בשיעור הנמוך ביותר מזה שלוש שנים – סימנים נוספים לכך שהכלכלה השנייה בגודלה בעולם מאבדת תנופה. הנתונים קרוב לוודאי רק יגבירו את הלחץ המופעל על הממשלה ליישב את מחלוקת הסחר עם ארה"ב.

 

ההאטה בתעשייה הסינית, הנובעת ממאמציה הממשלה להילחם בהלוואות רעילות ולא חוקיות, ומלחמת הסחר עם ארה"ב מתחילות לפגוע באמון הצרכנים ופוגעת במכירות הקמעונאיות. כך למשל, מכירות המכוניות בירידה מאז מאי.

 

על פי הנתונים שפרסמה לשכת הסטטיסטיקה הסינית, המכירות הקמעונאיות עלו ב-8.1% בנובמבר לעומת השנה שעברה, זאת בעוד שתחזיות האנליסטים היו לעלייה של 8.8%. זה שיעור העלייה הנמוך ביותר מאז מאי 2003. עוד עולה מהדו"ח כי מכירות המכוניות צנחו בחדות ב-10% לעומת השנה שעברה.

 

עובדים בסין עובדים בסין צילום: EPA

במקביל, הייצור התעשייתי עלה ב-5.4% בנובמבר. גם במקרה זה פספס את תחזיות האנליסטים, שציפו לעלייה של 5.9% בדומה לקצב שנרשם באוקטובר.

 

בכל זאת, סין צפויה לעמוד ביעד הצמיחה שלה עבור 2018, שעומד על 6.5%. "הצורך בקיצוץ מסים, תשלומים וריביות גבר", הגיב וונג ג'ון, הכלכלן הראשי בבנק זהונגיואן בבייג'ינג. "ביקוש לא מספק הפך להיות הבעיה העיקרית".

 

בורסות אסיה נסחרות בירידות לאחר פרסום הנתונים, על רקע החשש המתגבר להאטה בכלכלה הסינית. "הכלכלה הסינית, אם היא בבעיה, היא בבעיה רק בגללי", טען ביום חמישי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בראיון לרשת פוקס. מוקדם יותר החודש הסכימו שתי המדינות על הפסקת אש במשך 90 יום במלחמת הסחר ביניהם, והקפאת הטלת מכסים מתוכננת. עם זאת, הכלכלנים מזהירים כי צפויים עוד קשיים בהמשך. "הגרוע מכל עוד לפניני וקובעי המדיניות צריכים לדאוג, במיוחד מירידת הצריכה", סיכמה סו טרינה מ-RBC קפיטל מרקטס. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x