$
חברה וסביבה

בית המשפט בארה"ב עיכב לפחות בשנה את הנחת צינור הנפט הענק קיסטון XL

הקרב נגד הנחת הצינור, המשתרע על פני 1,900 ק"מ, הפך לסמל של מאבק סביבתי בארה"ב. הנשיא אובמה ביטל את הפרויקט ב-2015, אך טראמפ החזיר אותו לחיים - ארבעה ימים לאחר שהושבע. כעת פסק בית משפט במונטנה נגד הצינור. "זו החלטה פוליטית שהיא חרפה", הגיב טראמפ לדברים

שירות כלכליסט 17:0310.11.18

שופט בבית המשפט במונטנה פסק נגד הנחת פרויקט צינור הנפט קיסטון XL. המאבק נגד הצינור, שאמור לעבור לאורכה של ארה"ב, הפך לסמל של מאבק סביבתי. לאחר שבסוף 2015 אובמה הטיל וטו על קיום הפרויקט, ארבעה ימים אחרי שהושבע לנשיא החזיר אותו טראמפ לחיים.

 

 

 

ארגוני סביבה שיבחו היום את החלטת השופט לעכב את הבנייה, בעוד שהנשיא טראמפ מתח עליה ביקורת נוקבת: "זו הייתה החלטה פוליטית שקיבל שופט, לדעתי זו חרפה", אמר טראמפ לעיתונאים. 

 

צינור הנפט קיסטון צינור הנפט קיסטון צילום: רויטרס

 

 

השופט, בריאן מוריס הסביר בפסיקתו כי דו"ח משרד הסביבה על השפעות הצינור לא בחן כמו שצריך את ההשפעה המצטברת של פליטת גזי החממה וההשפעה הצפויה של הנחת הצינור על אדמות הילידים האמריקאים. לפיכך, דרש מהממשל לספק דו"ח מפורט יותר בנושא, שיבחן בין היתר את ההשפעות של הנחת הצינור על מחירי הנפט ואת ההיתכנות הכלכלית של הצינור.

 

מטרנס קנדה, החברה שאמורה לבנות את הצינור בעלות של 8 מיליארד דולר ולאורך של 1,900 ק"מ, מסרה בתגובה לפרויקט כי היא נותרה מחויבת לו, אך מחפשת שותפים ועוד לא קיבלה החלטה סופית בנוגע לגובה השקעותיה בו. מניית החברה נפלה ב-1.7% במסחר בטורונטו לאחר פסיקת בית המשפט.

 

החלטת בית המשפט מפעילה לחץ גם על ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו להמשיך ולהעביר את משלוחי הנפט ברכבת עד לבניית הצינור, וזאת על מנת לסייע לסקטור הנפט המקרטע במדינה. לפי התכנון, הצינור אמור להעביר נפט מאלברטה בקנדה לסטיל סיטי בנברסקה, שם הוא יועבר לבתי זיקוק במערב התיכון של ארה"ב.

 

קנדה היא המקור העיקרי לנפט המיובא לארה"ב, אך צינורות ישנים וסתומים באלברטה גרמו לכך שמרבית המשלוחים מתבצעים דרך רכבות ומשאיות. טרודו מקווה שיוכל לקדם לפחות פרויקט אחד של בניית צינורות לפני הבחירות שיתקיימו בסתיו הבא.

 

לפי הערכות בתעשייה, הפסיקה דוחה את השלמת בניית הצינור לפחות בשנה אחת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x