חוששים ממלחמת סחר? יש גם מי שמרגיע
ג'ונתן סלון מחברת ההשקעות CLSA טוען כי "לוקח זמן רב לשנות דפוסי מסחר. לסין יש תעשיות שיישארו עוד זמן רב, לא יהיה קל לשנות אותן"
- סין: אם טראמפ יחריף את מלחמת הסחר - נגיב בהתאם
- עוד משהו שירגיז את טראמפ: שיא בעודף המסחרי של סין מול ארה"ב
- אפל מזהירה: עוד מכסים על סין? זה ייקר את מוצרינו
סלון ציין את יפן, הכלכלה השנייה בגודלה באסיה והשלישית בגודלה בעולם, כדוגמה לנטייה של המסחר לשמור על דפוסים מבוססים. לדבריו, "כולם חשבו שיפן תפסיד את הבסיס התעשייתי שלה כשהין נפל לרמה של 110 ין לדולר, וזה לא קרה". עוד הוסיף כי דפוסי הסחר מושרשים היטב בסין.
החשש סביב ההסלמה במתיחות בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם גבר ביום שישי כשנשיא ארה"ב דונלד טראמפ איים כי יטיל מכסים נוספים על יבוא סיני בשווי 267 מיליארד דולר, זאת בנוסף למכסים על סחורות בשווי 200 מיליארד דולר שאותם הוא יכול להטיל באופן מיידי. עם זאת, הנשיא טען כי הממשל שלו "ימשיך לשוחח עם סין", זאת על אף שהמגעים בחודש שעעבר לא הצליחו להוביל לפריצת דרך בהרגעת המתיחות.
בכל זאת, סלון מאמין כי החששות סביב מלחמת הסחר "מוגזמים". לדבריו, המשקיעים מתחילים להבין "שהתמונה הרבה יותר מורכבת מהרעשים שאנחנו שומעים לגבי המסחר". יתרה מכך, סלון טוען כי ייתכן שמלחמת הסחר תועיל לחלק ממטרותיו של הנשיא הסיני שי ג'ינפינג. "היא עוזרת לקדם חלק מהנושאים שהוא רוצה כמו הגדלת שווי המותג 'תוצרת סין', הכנסת עוד רובוטים ויותר מכניזציה", אמר סלון, "בו זמנית, סין מהדקת את הפיקוח על הכסף, כך שאין שום פניקה שם".
סין מנסה לשנות את ההתמקדות של התעשיות שלה מייצוא בגדים ומוצרי אלקטרוניקה לרובוטיקה והייטק. "סין הולכת לעבור שינוי בשלוש השנים הבאות, הם כבר הפסיקו חלק מייצור הבגדים", הסביר סלון, "אל תשכחו, העובדים הולכים ואוזלים להם. אל תשכחו שיש להם אתגר דמוגרפי, כך שהם משנים את מדיניות התעשייה שלהם כדי שתתאים לשינוי שרואים במו"מ על הסחר".