התשובה האסייתית לטראמפ: הסכם הסחר הגדול בעולם
על רקע כוונת נשיא ארה"ב להטיל מכסים נוספים על סחורה סינית בשווי 200 מיליארד דולר, 16 מדינות מאזור אסיה והפסיפיק נערכות לחתום על הסכם סחר, שישקף שליש מהכלכלה העולמית: "ההתרחשויות בארה"ב נתנו לנו את תחושת הדחיפות הנחוצה לקידום ההסכם"
- טראמפ מאיים: אוציא את ארה"ב מארגון הסחר העולמי
- וול סטריט: חשש ממכסים נוספים על יבוא סיני הוריד את המדדים
לאחר השלמתו, "הסכם השותפות הכלכלית האזורית המקיפה", או בקיצור RCEP, יייצג כשליש מהכלכלה העולמית. על ההסכם צפויות לחתום 10 מדינות מדרום מזרח אסיה (אינדונזיה, תאילנד, מלזיה, סינגפור, פיליפינים, וייטנאם, מיאנמר, קמבודיה, לאוס וברוניי), וכן סין, יפן, דרום קוריאה, הודו, אוסטרליה וניו זילנד.
"עד סוף השנה כולנו מצפים לתוצאה טובה ביותר. במילים אחרות, אנחנו מתייחסים לסיכום אפשרי בהתחשב במומנטום הנוכחי", ציין לופז בראיון ל-CNBC. עוד הוסיף כי המדינות המעורבות פועלות ליישוב ההבדלים ביניהן ולפתרון הבעיות הקיימות. ההסכם כנראה לא ייחתם ב-2018, אך לפי לופז מנהיגי המדינות השונות רואים את האור בקצה המנהרה והמו"מ עשוי להסתיים עוד השנה. "זוהי התקדמות טובה לנוכח כל צרות הפרוטקציוניזם שאנחנו רואים מסביבנו", סיכם.
המתיחות בין ארה"ב ושותפות הסחר הגדולות שלה טלטלה את השווקים ופגעה בתחזית הכלכלה העולמית. טראמפ דורש לפתוח מחדש הסכמי סחר שלדעתו אינם הוגנים כלפי ארה"ב, ועכשיו הוא מאיים גם לפרוש מארגון הסחר העולמי (WTO). "אין מנצחים במלחמת סחר", אומר לופז. "אם הכלכלה העולמית תושפע מכך ותאט, אז כולם יושפעו מכך".