בית משפט פדרלי נתן אור ירוק למיזוג הענק בין טיים וורנר ל-AT&T
נכשל הניסיון של משרד המשפטים האמריקאי לבלום את העסקה, שהיקפה כ-85 מיליארד דולר; השופט החליט כי המיזוג חוקי - ולא קבע תנאים למימושו
בית משפט פדרלי בארה"ב קבע היום כי המיזוג הענק בין טיים וורנר ל-AT&T - הוא חוקי. השופט לא קבע תנאים לעסקה, ובכך סלל את הדרך להוצאתה לפועל.
מי שניסה לבלום את העסקה היה משרד המשפטים האמריקאי, שהגיש בנובמבר האחרון תביעה לבית המשפט הפדרלי. לטענת משרד המשפטים, העסקה מפרה את חוקי ההגבלים העסקיים, זאת מכיוון ש-AT&T "קרוב לוודאי תשתמש בתכניות הפופולאריות של טיים וורנר כנשק לפגוע במתחרים". עוד נטען כי המיזוג יוביל "לפחות הצעות חדשניות ולתשלומים גבוהים יותר עבור המשפחות האמריקאיות". יצוין כי דונלד טראמפ הודיע במהלך קמפיין הנשיאות שלו בנובמבר 2016 כי הוא מתנגד לעסקה.
ב-AT&T טענו בתגובה כי "התביעה שהגיש משרד המשפטים מהווה שינוי קיצוני ולא מובן מהתנהלות הממונה על ההגבלים העסקיים בעשורים האחרונים. מיזוגים אנכיים מסוג זה מאושרים באופן שגרתי מכיוון שהם מטיבים עם הצרכנים בלי להסיר אף מתחרה מהשוק. איננו מוצאים שום סיבה לגיטימית שהמיזוג שלנו יזכה ליחס שונה".
עוד טענו בחברה כי המיזוג עם טיים וורנר שבבעלותה הרשתות CNN ו-HBO יאפשר לה להתחרות ביתר יעילות ביריביה כמו קומקאסט ונטפליקס, והכל לטובת הצרכן. "עליית המחירים שחישבה הממשלה היא כל כך זניחה, שבהינתן האי ודאות המובנית של התחזית הזאת, אי אפשר אפילו להבחין בינה לבין סכום אפס", כך לפי AT&T.
רכישת טיים וורנר תעניק ל-AT&T מגוון רשתות טלוויזיה, בהן HBO, ערוץ הסרטים המצוירים Cartoon Network ורשת החדשות CNN, אותן תוכל להציע למיליוני המנויים הקיימים לשירותי האינטרנט שלה. AT&T כבר נחשבת לחברת ערוצי הטלוויזיה בתשלום הגדולה בארה"ב, הודות לרכישתה בשנה שעברה את DirecTV ב-48.5 מיליארד דולר.