ההסכם: צפון קוריאה מתחייבת לפעול לפירוק מוחלט של הנשק הגרעיני
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ושליט צפון קוריאה קים ג'ונג און חתמו הבוקר על מסמך הבנות בין שתי המדינות שכולל גם כינון יחסים בין שתי המדינות ופעולה משותפת לכונן שלום בחצי האי הקוריאני
- טראמפ: "כל אחד יכול לצאת למלחמה. רק האמיצים יכולים לעשות שלום"
- אחרי ההסכם של טראמפ וקים: יציבות באירופה, מחירי הנפט עולים
- טקטיקת האיש המשוגע של טראמפ נוחתת בסינגפור
"אנחנו גאים מאוד במה שקרה היום", אמר טראמפ. "בחצי האי הקוריאני יהיה מצב שונה משהיה בעבר. פיתחנו קשר מיוחד. אנשים ישמחו ויתרשמו ממה שנעשה".
טראמפ התחייב לספק ערובות בטחוניות לצפון קוריאה, וקים אישש את מחויבותו הבלתי מתפשרת לפירוק הנשק האטומי בחצי האי הקוריאני.
במסמך נאמר כי "הנשיא טראמפ והיו"ר קים ג'ונג און, בהיותם משוכנעים שכינון היחסים בין המדינות יתרמו לשלום ולשגשוג חצי האי הקוריאני והעולם, ובהכרתם בכך שיצירת אמון הדדי יכולה לקדם את פירוז חצי האי הקוריאני מנשק גרעיני".
ואלה סעיפי ההסכם:
1. ארה"ב וצפון קוריאה מתחייבות לכונן יחסים חדשים ביניהן בהתאם לרצון העמים של שתי המדינות, לטובת השלום והשגשוג.
2. ארה"ב וצפון קוריאה ישלבו ידיים במאמץ לכונן שלום יציב ומתמשך בחצי האי הקוריאני.
3.צפון קוריאה מתחייבת, בהתאם להצהרת פנמונג'ום מה-27 באפריל 2018, לפעול לטובת פירוז מוחלט מנשק גרעיני בחצי האי הקוריאני.
4. ארה"ב וצפון קוריאה מתחייבות להחזיר את שרידי השבויים והנעדרים, כולל החזרה מיידית של אלה שכבר זוהו.
עוד נאמר בהסכם כי "תוך הכרה בכך שפסגה זו – הראשונה בהיסטוריה – היא אירוע בעל חשיבות עליונה להתגברות על עשורים של מתיחות ועוינות בין שתי המדינות, ולמען יצירתו של עתיד חדש, הנשיא טראמפ והיו"ר קים ג'ונג און מתחייבים לממש את סעיפי הצהרה משותפת זו במלואם ובמלוא היקפם. ארה"ב וצפון קוריאה מתחייבות לקיים דיוני מעקב בנושא בהובלת שר החוץ האמריקאי מייק פומפאו, ופקיד צפון קוריאני בעמדה בכירה מקבילה, במועד מוקדם ככל שניתן, על מנת ליישם אך תוצאות הפסגה.
"הנשיא טראמפ והיו"ר קים ג'ונג און מנציבות הרפובליקה העממית הדמוקרטית של צפון קוריאה התחייבו לשתף פעולה בפיתוח יחסים אמריקנים-צפון קוריאנים חדשים, ובקידום השלום, השגשוג, והביטחון של חצי האי הקוריאני ושל העולם", נאמר בהסכם.