$
תעשייה ופיננסים

יו"ר קוריאן אייר פיטר את בנותיו בגלל התנהגות "לא בוגרת"

הזעם הציבורי שהופנה כלפי אמילי והת'ר צ'ו לא השאיר ברירה לאביהן אלא לסלקן ממשרות הניהול הבכירות שלהן. אמילי פוטרה על השלכת מים בפניו של מנהל חברת פרסום ואחותה נענשה בשנית על השפלת דיילת של החברה ב־2014

שירות כלכליסט 19:4323.04.18
הביקורת הציבורית המופנית כלפי אימפריות משפחתיות בדרום קוריאה הביאה כעת לפיטוריהן של שתיים מיורשות תאגיד האנז'ין גרופ, שמחזיק, בין השאר, בחברת התעופה קוריאן אייר.

 

 

 

מנכ"ל קוריאן אייר, צ'ו יאנג־הו, פיטר אתמול (א') את שתי בנותיו, בעקבות מעורבותן בשערוריות מביכות. שתי הנשים יחדלו לכהן במשרות הניהול הבכירות שלהן, כך לפי אביהן. "כיו"ר קוריאן אייר וכראש המשפחה שלי, אני נעצב מאוד מההתנהגות הלא בוגרת של בנותי", אמר צ'ו בהודעה רשמית. "אני מתנצל בפני כל הקוריאנים".

 

 

 

אחת הבנות, הת'ר צ'ו, עלתה לכותרות ב־2014, בעקבות מעורבותה ב"שערוריית אגוזים" בטיסה של קוריאן אייר. הת'ר צ'ו דרשה אז כי מטוס של קוריאן אייר יחזור לשער היציאה בנמל התעופה קנדי בניו יורק, כדי להוריד מהטיסה דיילת, שהגישה לה אגוזי מקדמיה בשקית במקום בקערת חרסינה.

 

עתה, עם זאת, היתה זו אחותה, אמילי צ'ו, שעוררה את זעם הציבור. זאת בעקבות דיווחים בחודש שעבר, לפיהם העליבה בכיר בחברת פרסום והשליכה מים בפניו. אף כי אמילי צ'ו התנצלה ואמרה כי עשתה מעשה "מטופש", איגודי זכויות עובדים דרשו כי תתפטר מתפקידה כסגנית נשיא ואף תעמוד לדין.

 

שערוריית המים הציפה מחדש את התחושות הקשות הקיימות בדרום קוריאה כלפי תאגידים בניהול משפחתי, המוכרות במדינה כ"צ'בול". רבים בדרום קוריאה מאסו במה שהם מגדירים כהתנהלות מושחתת של האליטה העשירה, באופן מיוחד הדור השני או השלישי למייסדי התאגידים. האחיות צ'ו הן דור שלישי למשפחה שהקימה את קוריאן אייר והשולטת גם במגוון חברות נוספות.

 

 

מימין: הת'ר צ'ו ואמילי צ'ו מימין: הת'ר צ'ו ואמילי צ'ו צילום: איי פי

 

הת'ר צ'ו ריצתה חמישה חודשי מאסר מתוך שנה שנגזרה עליה בעקבות שערוריית האגוזים, זאת לאחר שהורשעה בהפרת חוקי התעופה. אף כי התפטרה בעקבות הפרשה, באחרונה היא שבה לכהן כנשיאה של רשת בתי המלון של קוריאן אייר. כעת, ההתנהלות המבישה של אחותה קטעה את הקמבק.

 

 

 

הרווח הנקי של קוריאן אייר יצנח ככל הנראה ב־46% השנה ל־430.8 מיליארד וון (403 מיליון דולר), כך לפי תחזית שפירסמה סוכנות בלומברג. מניית חברת התעופה ירדה ב־6.3% מאז 12 באפריל, אז דיווחה התקשורת המקומית על פרשיית המים.

 

הדרמה בקוריאן אייר היא האחרונה בשורת שערוריות "צ'בול", איגודים המהווים נתח משמעותי מהכלכלה הדרום־קוריאנית. בפברואר האחרון, לי ג'יי־יונג, מייסד אימפריית סמסונג, חמק מריצוי חמש שנות מאסר שנגזרו עליו בעקבות הרשעתו בשוחד ובשחיתות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x