$
תעשייה ופיננסים

עכשיו זה רשמי: רשת הנעליים ניין ווסט הגישה בקשה לפשיטת רגל בארה"ב

התחרות מצד אמזון גורמת לענקית נוספת בארה"ב להתמוטט. לטענת ניין ווסט, היא חייבת לנושיה יותר ממיליארד דולר. הרשת, שמפעילה בישראל עשרות סניפים, צפויה להימכר לקבוצת אות'נתיק ברנדס; בריל, זכיינית ניין ווסט בישראל: העסקים בישראל לא יושפעו

שירות כלכליסט 23:3207.04.18

חברת ניין-ווסט הולדינגס, מי שעומדת מאחורי רשת ההנעלה האמריקאית ניין ווסט ומאחורי מותג הנעליים אנה קליין, הגישה בקשה לפשיטת רגל לפי פרק 11 - כך מדווח הערב אתר CNN. על פי הבקשה, החברה חייבת לנושיה יותר ממיליארד דולר.

 

ניין ווסט, שההודעה על כוונתה להגיש בקשה לפשיטת רגל פורסמה ביום חמישי, מסרה בהצהרה שפירסמה הערב כי היא מתכננת למכור את הרשת, כולל מותג נעלי הנשים בנדולינו המשתייך אליו, לקבוצת אות'נתיק ברנדס (Autentic Brands). 

 

ראלף שיפאני, המנכ"ל של הרשת הקורסת, מסר כי הבנייה שלה מחדש תעזור לחברה להפחית את החוב שלה ולהגדיל את הצמיחה שלה על ידי התמקדות במותגים חזקים שלה כמו אנה קליין ו-One Jeanswear Group.

סניף של ניין ווסט סניף של ניין ווסט צילום: יניב סופר

 

"זהו הצעד הנכון", אמר שיפאני, "אנחנו נשמר את המוצרים החזקים והרווחיים שלנו כמו תכשיטים ואופנת ג'ינס". הוא הוסיף כי השינויים עשויים לאפשר לחברה "להציב את עצמה בעמדה טובה יותר לעתיד".

 

רשת ניין ווסט מסרה כי היא מצפה לפעול באופן רגיל במסגרת הליך פשיטת הרגל. 

 

החברה, הנמצאת בבעלות שותפות סיקאמור מאז 2014, מצטרפת לשורה ארוכה של קמעונאים שהגישו בקשות דומות לפשיטת גל השנה, ובהם רשת קלייר וטויז אר אס. רשת הצעצועים מסרה לאחרונה כי תמכור או תסגור את כל חנויותיה בארה"ב. בשנה שעבר יותר מ-7,000 חנויות נסגרו בארה"ב - שיא קמעונאי שלילי של כל הזמנים.

 

הרשתות מתקשות להתמודד עם התגברות הסחר המקוון והתחרות מצד ענקיות כמו אמזון. כפועל יוצא מכך, נגרמת פגיעה משמעותית לקניונים שמאבדים הכנסות משמעותיות.

 

חברת בריל הישראלית, בעלת הזכיון של המותג בישראל מבהירה בדיווח בורסה, כי הליכי חדלות הפרעון בניין וסט בארה"ב, לא צפויים להשפיע על העסקים בישראל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x