הישג מפוקפק לריאנאייר - פערי השכר הגדולים ביותר בין גברים לנשים
השכר החציוני של עובדות ריאנאייר נמוך ב-72% מזה של עובדי החברה הגברים, לעומת 45% באיזיג'ט ו-10% בבריטיש איירווייז; תגובת ריאנאייר: " השכר מושפע במידה רבה מהמספר הנמוך של נשים טייסות בענף"
חברת התעופה ריאנאייר מדווחת על פערי שכר של 72% בין גברים לנשים במרכז הפעילות הבריטי שלה. זהו אחד הפערים הגדולים ביותר שדווחו בבריטניה, בכל סקטור עסקי שהוא - פי 4 מהממוצע שנרשם בסקטור העסקי במדינה בשנת 2017.
- "חברת תעופה יכולה לעשות מה שהיא רוצה לנוסעים. כל עוד המחיר זול יעדיפו אותה"
- הרגולטור הבריטי: "ריאנאייר מטעה בעקביות את הנוסעים"
- טייסים ברינאייר שבתו לראשונה: "יריית אזהרה"
החוק הבריטי אוסר על פערי שכר על בסיס מגדרי. לפיכך, הפערים עליהן מדווחות החברות (ריאנאייר ביניהן) נובעים בעיקר מהעסקת נשים במשרות בעלות הכנסה נמוכה יותר ממשרות של גברים - תמונת מצב גרועה כשלעצמה, ודאי במקרה של ריאנאייר שנתוניה גרועים מהותית מהתעשייה כולה.
לפי הנתונים המאד לא מרשימים של חברת הלואוקוסט, רק 3% מהמשתכרים הבכירים בריאנאייר בריטניה הן נשים. השכר החציוני של הנשים בקבוצה זו נמוך ב-71.8% מהשכר החציוני של הגברים, השכר הממוצע נמוך ב-67%, הבונוס החציוני נמוך ב-3%. ריאנאייר מעסיקה בבריטניה 1,182 עובדים, יותר מ-95% מהם כטייסים ואנשי צוות מטוס - רק 8 מ-554 הטייסים הן נשים, בעוד שמבין צוות המטוס, בעל השכר הנמוך יותר משמעותית, יותר משני שליש הן נשים.
כאמור, זהו הנתון הגרוע ביותר בענף התעופה, ובפער גדול. המתחרה איזיג'ט "זכתה" לביקורת קשה לאחר שדיווחה על פער של 45%, בעוד שהחברה השנייה הגרועה ביותר בענף, Jet2.com, הציגה פער של 49.7% (ממוצע 53.5%). המצב הטוב ביותר הוא בבריטיש איירוויז, עם פער חציוני של 10% (ממוצע של 35%), שמוסבר בעיקר בשכר הגבוה המוענק בחברה לעובדות ולעובדים בעלי ותק, בכל חטיבות הפעילות.
וכך הגיבה ריאנאייר: "כמו כל חברות התעופה, השכר המגדרי שלנו בבריטניה מושפע במידה רבה מהמספר הנמוך יחסית של נשים טייסות בענף. בשנים האחרונות, עלה מספר הנשים הטייסות שהגישו מועמדות למשרה בריאנאייר ואנו מחוייבים לפיתוח השינוי המבורך הזה. אחד המאפיינים של תעשיית התעופה הוא שיותר גברים מנשים בוחרים במקצוע של טייס". החברה לא ציינה באיזה צעדים היא תנקוט למען גיוס נשים למשרות בשכר גבוה יותר.
רוב שדרת הניהול והעובדים במטה של ריאנייאר מועסקים במרכז החברה באירלנד ואינם נכללים בנתוני פערי השכר (החוק הבריטי המחייב בדיווח אינו חל כמובן באירלנד). בהתאם, נתוני השכר של מנכ"ל החברה מייקל אולרי (Michael O’Leary) וחברי מועצת המנהלים, גברים כולם, אינם נכללים בעדכון של חברת הלואוקסט.