נשיא הבנק העולמי: "המטבעות הדיגיטליים הם 'הונאת פונזי'"
עם זאת אמר ג'ים יונג קים, כי הבנק העולמי "מקווה שניתן יהיה להשתמש בטכנולוגיית הבלוקצ'יין במדינות מתפתחות כדי לעקוב אחרי נתיבי הכסף ולהפחית שחיתות"
- "התכוננו למצב בו המטבעות הקריפטוגרפים יהיו שווים אפס"
- הביטקוין צלל מתחת ל-6,000 דולר - אך התאושש
- בנקים בעולם אוסרים רכישות ביטקוין בכרטיסי אשראי: המטבע צולל ל-7,150 דולר
"אנחנו בוחנים את אפשרויות השימוש בביטקוין ודומיו, אבל נאמר לי שהרוב המכריע של המטבעות הדיגיטליים הם בעיקרון הונאות פונזי," אמר ג'ים יונג קים אתמול בוושינגטון. "עדיין לא ברור איך זה הולך לעבוד".
לדבריו, הבנק העולמי "בוחן מקרוב" את טכנולוגיית הבלוקצ'יין, פלטפורמה שמשתמשת במה שקרוי "יומנים" (ledgers) כדי לאפשר מסחר בנכסים דיגיטליים באופן בטוח. "אנו מקווים שניתן יהיה להשתמש בטכנולוגיה זו במדינות מתפתחות כדי לעקוב ביתר אפקטיביות אחרי נתיבי הכסף ולהפחית שחיתות", אמר.
ערכי המטבעות הדיגיטליים נסקו ב-2017 לפני שנפלו, עם הביטקוין שאיבד שני שליש מערכו מאז אמצע דצמבר.
בעוד שלטכנולוגיית המטבעות הדיגיטליים פוטנציאל לעצב מחדש את הכלכלה העולמית, הועלו חששות לגבי נזילותה והאפשרות להלבנת כספים ופעולות בלתי חוקיות אחרות.
מנכ"ל הבנק להסדרים בין לאומיים, אוגוסטין קרסטנס (Agustin Carstens) שיש "סיבה טובה" לרשויות למשול בתחום המטבעות הדיגיטליים כיוון שקשריהם עם המערכת הפיננסית עלולים לגרום להפרעות. יו"ר פד החדש, ג'רום פאוול, אמר ש"משילות וניהול סיכונים יהיו אלמנטים קריטיים" עבור המטבעות הדיגיטליים בהמשך.