אוסטרליה תהפוך למדינה הרביעית שתייצא מריחואנה רפואית
התוכנית שעליה הכריז שר הבריאות של המדינה תכניס אותה לשוק הולך וגדל שצפוי לגלגל 55 מיליארד דולר בשנה עד 2025
שר הבריאות של אוסטרליה, גרט הונט, מסר לכתבים אתמול (ה') שהמדינה מתכננת להפוך למדינה הרביעית בעולם שתאשר ייצוא חוקי של מריחואנה רפואית. כך על פי דיווח במרקטווטש.
- תעשיית המריחואנה בקליפורניה תגלגל 5.2 מיליארד דולר ב-2018
- מס חדש יאפשר לקנדים לגדל בבית ארבעה צמחי קנאביס
- חלום בוננזת המריחואנה בקליפורניה עלה בלהבות
הצעד, שהגיע באותו יום בדיוק שבו דווח כי התובע הראשי של ארה"ב ג'ף סשנס פועל לבטל את הלגליזציה במדינתו, יכול לסייע לאוסטרליה לנגוס סנתח מהשוק הגלובלי של המריחואנה הרפואית שעל פי כמה הערכות צפוי להגיע לשווי שוק שקרוב ל-55 מיליארד דולר בשנה עד 2025.
"אנחנו רוצים להיות הספק מספר אחד של קנאביס רפואי בעולם", מסר שר הבריאות האוסטרלי" ושלח את מניות החברות האוסטרליות הקשורות לתחום לעיות שערים. מניית קאן גרופ (Cann Group Ltd) זינקה ב-35% בעוד מניותיה של חברת אוזיקאן (AusCann Group Holdings) האמירו ביותר מ-54%. מניות בוד אוסטרליה (Bod Aoustralia) עלו בכמעט 40%.
כיום, למרות הביקוש הגובר, רק אורוגוואי קנדה והולנד מייצאות מריחואנה רפואית, כאשר ישראל עתידה להצטרף למדינות המייצאות, אך המועד טרם ידוע.
ב-18.12 דווח בכלכליסט שנתונים שמסר מנהל יחידת הקנאביס במשרד הבריאות יובל לנדשפט לוועדה למאבק בסמים של הכנסת מלמדים שגידול, עיבוד ושיווק הקנאביס הפכו לאחד הענפים הכלכליים המבוקשים ביותר בישראל.
383 חוות לגידול קנאביס הגישו למשרד הבריאות בקשה לרישיון, מתוכן 242 כבר עברו את הבדיקות ואת שלב א' בהליך הרישוי. 250 משתלות קנאביס הגישו בקשות לרישיון, מתוכן 156 כבר קיבלו אישור ראשוני, וזאת לאחר שעברו בדיקת משטרה ובדיקת בעלות על הקרקע. 60 יזמים הגישו בקשה להקמת מפעל ייצור, מתוכם 29 קיבלו אישור. שני מפעלים הגיעו לשלב השלישי והאחרון בהליך הרישוי, לאחר שכבר הקימו מפעלים ועברו את הבדיקות של מכון התקינה.
לנדשפט דיבר בדיון מעקב אחר יישום הרפורמה בשימוש בקנאביס רפואי. עם זאת, בדיון התברר שהרפורמה הנגררת משנה לשנה צפויה להתעכב לפחות עוד שנה וחצי עד שנתיים. המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, הודיע כי תהליך הנפקת הרישיונות על ידי הרופאים יחל רק במחצית הראשונה של 2018, כאשר היא תושלם במלואה רק ב-2019. לנדשפט התחייב עם זאת שבמהלך הרבעון הראשון של 2018 מטופלים יוכלו לקבל את הקנאביס הרפואי בבתי המרקחת, "לאחר שיקבלו רישיון מרופא שהוכשר לכך".