מסעדה שלא באמת קיימת הפכה לפופולארית ביותר ב-TripAdvisor
אובאה באטלר החליט "לפתוח" את המסעדה בצריף בדרום לונדון, תוך שהוא מציע מנות קונספטואליות על שם מצבי רוח; הוא קידם אותה באמצעות ביקורות מזויפות וכבש את צמרת הדירוג של מסעדות העיר באתר ההמלצות
- "שפים איטלקים חושבים שהם מושלמים"
- חיים כהן: "שיימינג לא יכול להרוס מסעדה, רק היא יכולה להפיל את עצמה"
- מה מבשלים בבית כשאתם נשואים לשף הטוב בעולם
המסעדה, שנקראה "הצריף בדולוויץ'" (The Shed at Dulwich), "נפתחה" בגינה אחורית של בית בדרום לונדון, והציעה, לפי הפרסום שלה באתר, מנות קונספטואליות הקרויות על שם מצבי רוח כמו "תשוקה - כליות ארנב על לחם קלוי" או "אמפתיה - צדפות טבעוניות בציר זך". את התפריט ליוו תמונות מעוררות תיאבון של מנות, שבפועל הורכבו מקצף גילוח, צבע וביצה מטוגנת שהונחה לצד רגל של אדם.
מאחורי הרעיון עומד אובאה באטלר, שבעבר כתב ביקורות מזויפות על מסעדות שפורסמו באתר. "יום אחד כשישבתי לי בצריף בו אני גר, הייתה לי התגלות: באקלים הנוכחי של מידע שגוי אולי אפשר להקים מסעדה מזויפת?", כתב באטלר בכתבה שפורסמה באתר vice.com. "באותו רגע זו הפכה להיות המשימה שלי. בעזרת ביקורות שקריות, מיסתורין ונונסנס, עמדתי לעשות את זה: להפוך את הצריף שלי למסעדה הלונדונית בעלת הדירוג הגבוה ביותר ב- TripAdvisor", הוסיף.
המסעדה החלה את דרכה במקום ה-18,149 והאחרון מקרב המסעדות בבירה הבריטית, אך לאט לאט הצליחה לעלות בדירוג, הודות לביקורות מזויפות שנשלחו ממחשבים שונים על מנת לעקוף את ההגנות הנהוגות באתר. תחת הכותרת "תענוג שאין שני לו" נכתב באחת הביקורות כי "מסעדות רבות שוגות כיום כשהן מנסות לקבוע את האווירה. אבל כאן מזמינים את האווירה, והיא תמיד נכונה".
ביקורת נוספת ציינה: "לאחר שהשמש שקעה הציעו לנו שמיכות. סירבנו בנימוס (באחת היה כתם), אבל רעיון נחמד שמוסיף לאווירה הטבעית של המקום".
עד מהרה המסעדה הוצפה בהזמנות, הצעות לקמפיינים של יחסי ציבור וסיקור תקשורתי. היא עלתה למקום הראשון בדירוג שישה חודשים בלבד לאחר שנרשמה לראשונה באתר.
בעקבות הביקוש הגובר, המסעדה ממש נפתחה, והציעה לסועדים ארוחות מוכנות מרשת הסופרמרקטים "איסלנד". באטלר כתב ש"אז הזמנתי אנשים לאסופת כיסאות שארגנתי במהירות בחצר מחוץ לצריף, והם עזבו את המקום במחשבה שייתכן שאכלו במסעדה הטובה ביותר בלונדון, זאת רק על בסיס הדירוג ב- TripAdvisor. אפשר להסתכל על זה בצורה צינית ולטעון שהאינטרנט מונע מאנשים לחשוב בהיגיון, אבל אני אוהב להיות חיובי: אם אני הצלחתי להפוך את החצר שלי למסעדה הטובה ביותר בלונדון, אז הכל כנראה אפשרי".
מ- TripAdvisor נמסר בתגובה: "בדרך כלל האנשים היחידים שמקימים מסעדות מזויפות הם עיתונאים שמנסים בכוונה להוליך אותנו שולל. מרבית הנוכלים מעוניינים להטות את הדירוג של מקומות אמיתיים, ובכך מתמקדים מומחי התוכן שלנו". עוד הוסיפו שם כי מכיוון שאין שום תמריץ לאנשים להקים מסעדה מזויפת "זו לא בעיה שאנחנו נתקלים בה לעתים קרובות, כך שהמבחן הזה אינו דוגמה לעולם האמיתי".