עכשיו זה מדעי: עברית שפה קשה, סינית עוד יותר
המכון האמריקאי לשירותי חוץ, דירג את רמת הקושי שתהיה לדוברי אנגלית ללמוד שפות זרות. לימוד סינית נמשך 2,200 שעות ב-88 שבועות, לימוד עברית - 1,100 שעות ושבדית רק 750-600 שעות לאורך 30-24 שבועות
זו לפחות המסקנה אליה הגיע המכון האמריקאי לשירותי חוץ (U.S. Foreign Service Institute). המכון סיווג שפות מרחבי העולם לארבע קטגוריות לפי רמת הקושי שתהיה לדוברי אנגלית ללמוד אותן.
הקטגוריה הראשונה נחשבת לקלה ביותר ללימוד, כלומר כזו שלוקח הכי פחות זמן להשתלט עליה, ואילו הקטגוריה הרביעית היא הקשה ביותר, ואדם דובר אנגלית יצטרך להשקיע הכי הרבה זמן עד שיוכל לדבר בצורה שוטפת.
לפי המחקר, הקטגוריה הרביעית והקשה מורכבת מארבע שפות: ערבית, סינית (קנטונזית או מנדרינית), יפנית וקוריאנית. הטענה היא כי ארבע השפות דורשות כל אחת 2,200 שעות של לימודים כדי לדעת לדבר אותן בצורה רהוטה. זה משתווה ל-88 שבועות של לימודים. לפי המכון, הקושי נובע בעיקר מהצורך ללמוד שיטת כתיבה שונה לגמרי מהידוע, שעשויה לכלול אלפי אותיות ותווים.
אם אין לכם 2,200 שעות פנויות, תוכלו לבחור אחת מהשפות בקטגוריה הקלה (750-600 שעות לימוד לאורך 30-24 שבועות), הכוללות בין השאר דנית, הולנדית, צרפתית, איטלקית, נורבגית, פורטוגזית, רומנית, ספרדית ושבדית.
אם בכל זאת אתם חושקים באתגר קשה קצת יותר, אתם יכולים לבחור אחת מהשפות בקטגוריה השנייה, שלפי המכון תדרוש מכם 900 שעות לימוד לאורך 36 שבועות. בקבוצה הזו נמצאות שפות כמו גרמנית, סווהילית ואינדונזית.
הקטגוריה השלישית, הנחשבת כמכילה "שפות קשות", הדורשות 1,100 שעות לימוד לאורך 44 שבועות, היא הגדולה ביותר מבחינה מספרית וכוללת 50 שפות, ביניהן: אמהרית, בולגרית, צ'כית, יוונית, איסלנדית, טורקית, תאילנדית, רוסית, פולנית ועברית (הדירוג הוא כאמור לפי הקושי שיהיה לדוברי אנגלית ללמוד את השפה). השפות בקטגוריה הזו נחשבות לקשות בשל "הבדלים לינגוויסטים או תרבותיים משמעותיים".