פרשת השחיתות בסעודיה מתרחבת: 20 אנשי עסקים ובכירים בצבא נעצרו
העצורים מצטרפים לנסיכים ולשרים שכבר עצורים בפרשה. במקביל מתפרסמים דיווחים על דיל שמציעות הרשויות בסעודיה לעצורים: שחרור תמורת נכסים בשווי 400 מיליארד דולר שהושגו בדרכי שחיתות
פרשת השחיתות בסעודיה מתרחבת. בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי הרשויות בממלכה עצרו כעשרים בכירים בצבא ואנשי עסקים, שמצטרפים לנסיכים ושרים שכבר עצורים.
- נסיכה אחת ו־200 בכירים בסעודיה הואשמו במעילה ב־100 מיליארד דולר
- כך הפך מלון ריץ קרלטון בריאד ל"בית הכלא היוקרתי" של הממלכה
- המלחמה בשחיתות בסעודיה: הבנק המרכזי ביקש להקפיא חשבונות של מאות אנשים
על פי הדיווח, מפקדים בצבא הסעודי נמנים על גל המעצרים הנוסף שנערך בימים האחרונים כחלק מחקירת השחיתות. עם זאת, בשלב זה לא ברור אם הם על תקן נאשמים או עדים.
גל המעצרים הראשון יצא לדרך ב-4 בנובמבר וכלל כמה מהאנשים העשירים והחשובים בממלכה, ביניהם בני מלוכה ושרים, כולל הנסיך אלוואליד בן טלאל, הנחשב לאחד האנשים העשירים בעולם שהשקיע בחברות כמו טוויטר, סיטיגרופ וליפט, והנסיך מוטאיב בן עבדאללה, שעמד בראש המשמר הלאומי.
החקירה נתפסת כניסיון של יורש העצר הנסיך מוחמד בן סלמאן לחזק את כוחו ואת שלטונו של אביו. עם זאת, בממשלה טוענים כי המטרה היא להעביר מסר ברור נגד שחיתות, במיוחד לנוכח המאמצים להוביל לרפורמות כלכליות. לפי הממשלה הסעודית, נעצרו עד כה 201 אנשים שעוד לא הוגשו נגדם כתבי אישום. במקביל, קרוב ל-2,000 חשבונות בנק הוקפאו.
המעצרים הובילו לעליות בשווקי האנרגיה, ודחפו את מחירי הנפט לרמתם הגבוהה ביותר זה למעלה משנתיים.
במקביל לדיווחים על המעצרים החדשים, התפרסם כי הרשויות בסעודיה מוכנות לשחרר את העצורים האמידים בתנאי שיעבירו לידי המדינה את הנכסים שלהם. הרשויות מאמינות שיוכלו לקבל בדרך זו נכסים בשווי בין 300-400 מיליארד דולר, שלטענתן הושגו באמצעות שחיתות. "כבר מהיום הראשון הם טענו שברצונם להגיע להסדר", אמר לעיתון אדם המעורה בנושא. "השאלה היא רק המחיר".
מרבית העצורים מוחזקים במלון ריץ' קרלטון בריאד, שהוסב לצורך המטרה לבית כלא מאובטח של חמישה כוכבים. המלון סגור מבחוץ ורק מעטים מורשים להיכנס. "רק לנסיך מוחמד ולמקורביו מותר להיכנס", הדגיש אותו אדם.