מבלאק קיוב עד הפרקליט של קובי אלכסנדר: זה הצוות שגוייס לחלץ את הארווי ויינשטיין
המפיק ההוליוודי החשוד באונס שכר את הפרקליט הניו־יורקי הנודע בן ברפמן שגם הגן על קובי אלכסנדר. חברת המודיעין הישראלית: "אנחנו מתנצלים"
בלונדון, ניו יורק ולוס אנג'לס מתנהלות חקירות קדחתניות לבדיקת האשמות שלפיהן המפיק ההוליוודי הוותיק הארווי ויינשטיין תקף מינית ובמקרים מסוימים אנס עשרות נשים. זאת לקראת הגשת ראיות ראשונית לחבר מושבעים, הצפויה כבר השבוע.
- 103 נשים נגד הארווי ויינשטיין: המסמך המדהים שחיברו יחד כל הקורבנות
- ליסה בארץ החלאות: למה עורכת הדין שנלחמת בהטרדות עבדה עם הארווי ויינשטיין?
- בקיצור כלכלה - הארווי ויינשטיין - עלייתו ונפילתו של מפיק העל
בשבוע שעבר דווח כי ויינשטיין גייס לצוות ההגנה שלו בחוף המזרחי את הפרקליט הניו־יורקי הנודע בנג'מין (בן) ברפמן ואילו בחוף המערבי יגן עליו בלייר ברק. ברפמן שימש בין השאר סניגורם של כוכב הפופ מייקל ג'קסון, הראפר שון קומבס ויו"ר קרן המטבע הבינלאומית לשעבר דומיניק שטראוס־קוהן, שהואשם בתקיפה מינית של חדרנית. ברפמן ייצג גם את מייסד ומנכ"ל קומברס לשעבר קובי אלכסנדר, אשר בשבוע שעבר דווח כי יגיע לישראל להמשך ריצוי עונשו. "מעולם לא אפשרתי לקרקס התקשורתי, אם יורשה לי, להפריע למיקוד שלי", אמר ברפמן ל"ניו יורק טיימס" ביום חמישי. "המשימה שלי היא לחלץ את הלקוח שלי מהבלגן הזה".
"הבלגן הזה" כולל, בין השאר, פרסומים על אודות שכירת שירותיה של חברת המודיעין הישראלית הפרטית בלאק קיוב באוקטובר 2016 תמורת שכר טרחה של 1.3 מיליון דולר, כדי למנוע את פרסומם של פרטים מפלילים על ויינשטיין במסגרת חקירה שזכתה לכינוי "מבצע מצנח".
בלאק קיוב שלחה שני חוקרים תחת זהות בדויה להיפגש עם השחקנית רוז מקגוון, שהאשימה את המפיק באונס. אחת החוקרות התחזתה לעורכת דין לענייני זכויות נשים והקליטה בחשאי ארבעה מפגשים עם מקגוון. תחת זהות אחרת נפגשה אותה חוקרת גם עם עיתונאי, בתואנה כי יש לה מידע על האשמה כלפי ויינשטיין, וביקשה לדעת מי הן הנשים שפנו לתקשורת. על פי פרסומים ב"דיילי מייל", החוקרת, ששמה הבדוי היה דיאנה פיליפ, הינה יוצאת צבא המתגוררת ביפו ושמה הוא סטלה פן. אותה פן יצרה קשר עם מקגוון גם אחרי פרסום הפרשה וכתבה לה אימייל שבו היא מהללת את אומץ לבה ודורשת בשלומה.
בשבוע שעבר מסרה בלאק קיוב כי תתרום את כל רווחיה מהחוזה עם וויינשטיין לארגונים התומכים בקורבנות תקיפה מינית בתל אביב, לונדון וניו יורק. "אנחנו מתנצלים בפני כל מי שנפגע מכך", אמר אשר טישלר, בכיר בצוות המייעץ של בלאק קיוב, בראיון לחדשות ערוץ 2. "במבט לאחור, אנו מצטערים שלקחנו את המשימה".
את בלאק קיוב הקימו ב־2010 דן זורלא ואבי ינוס, שני קציני מודיעין לשעבר, והיא מעסיקה יוצאי 8200 ויחידות מודיעין מובחרות אחרות. אולם החברה עצמה לא פעלה תחת מעטה של סודיות, ומאז הקמתה הופיע שמה בכותרות לא פעם, בעקבות מעורבותה במקרים מתוקשרים.
על פי אתר החברה, בלאק קיוב הינה "קבוצה נבחרת של ישראלים מיחידות מודיעין, המתמחים בפתרונות מותאמים אישית לאתגרים עסקיים ומשפטיים". לשם כך היא מעסיקה כ־100 עובדים ובהם אנליסטים, פסיכולוגים, סוכנים ואנשי שטח לגיוס סוכנים. בין השאר שכרו את שירותי החברה נוחי דנקנר, ממשלת ארגנטינה, רמי לוי וחברת הביטוח האמריקאית AmTrust, במקרה מפורסם שבו השיגה ראיות לשחיתות במערכת המשפט האיטלקית.
הפעם עלה שמה לכותרות בעקבות פרשת ויינשטיין. מעשיו, כפי שמתברר בהדרגה, היו סוד גלוי עבור כמה ממקורביו בהוליווד. לפי תחקיר שפרסם "הניו יורקר", ויינשטיין שכר חברות אבטחה וביון כדי שיאספו מידע על המתלוננות ועל העיתונאים שניסו לחשוף את הפרשה. אלה מנו את חברת המודיעין העסקי Kroll וכן את בלאק קיוב הישראלית, שלה סניפים גם בלונדון ופריז. פרטים על אודותיה שמע ויינשטיין מראש הממשלה לשעבר אהוד ברק.
ההתקשרות בין הצדדים נחתמה ביולי האחרון, כאשר מטרתה המוצהרת היתה לעצור את הפרסומים נגד ויינשטיין, שהופיעו לבסוף ב"ניו יורק טיימס" וב"ניו יורקר". לשם כך הנחה ויינשטיין את החברות לאסוף מידע על עשרות אנשים ולבנות עבורם פרופילים פסיכולוגיים מורכבים שיתמקדו, בכמה מקרים, בהיסטוריה המינית שלהם. ויינשטיין, אשר סבר שהוא קורבן של מסע הכפשות שהגו אויביו, גייס גם עובדים לשעבר מתעשיית הסרטים כדי שיבצעו עבורו שיחות טלפון מאיימות.
לא רק בלאק קיוב מכה עתה על חטא. כתם כבד רובץ גם על דיוויד בואיס, מהפרקליטים המכובדים והמוערכים בארצות הברית, שחתם על החוזה מול בלאק קיוב עבור ויינשטיין. "בזמנו זה היה נראה כמו טיפול נאות בדרישה של לקוח, אבל לא חשבנו על זה עד הסוף", אמר בואיס. "זו היתה טעות שלי".