UBS כבר לא לחוץ לברוח: יוציא מלונדון רק 250 עובדים
הבנק השוויצרי שקל להעביר כ־1,000 עובדים בגלל הברקזיט. בינתיים ממשיכה בריטניה לככב ברשימת היעדים המועדפים על עסקים ועובדיהם
בנק UBS השוויצרי כבר חושש פחות מהשפעות הברקזיט ויוציא מלונדון רק כ־250 עובדים - על כך מדווח "הפייננשל טיימס" הבריטי. מדובר בנתון קטן באופן משמעותי לעומת דיווחים קודמים על 1,000 עובדים שיועברו ליעדים אחרים באירופה.
- מייקל בלומברג: "הברקזיט הוא הצעד המטומטם ביותר שעשתה מדינה אי פעם, חוץ מבחירת טראמפ"
- "הבריטים אומרים שיש אופציה לברקזיט בלי הסכם? הם מבלפים"
- מחירי הדירות בלונדון ירדו בשיעור החד ביותר מאז 2009
מנכ"ל הבנק סרג'יו ארמוטי אמר ביום שישי כי "הבהרות רגולטוריות ופוליטיות" שהתקבלו בחודשים האחרונים מגמדות את הסיכוי כי הבנק יוציא כל כך הרבה אנשים מלונדון. ארמוטי לא פירט כמה בדיוק יועברו מבין 5,000 העובדים, או באילו הבהרות רגולטריות ופוליטיות מדובר. עם זאת, גורם המקורב לדיונים שמקיים הבנק מסר כי הנתון יהיה קרוב יותר לטווח של 250. כמו כן, על פי אותו גורם, הובהר לבנק כי יוכל לבצע הזמנות למסחר בני"ע עבור לקוחותיו במטה שלו באיחוד האירופי ולנהל את הסיכונים מהמשרדים בלונדון. הבנק טרם בחר ביעד סופי עבור הצוותים ומתלבט בין פרנקפורט, אמסטרדם ומדריד.
בתוך כך דווח כי בריטניה היא עדיין המדינה האירופית המועדפת על מעסיקים ועובדיהם, זאת למרות האי־ודאות שיצר הברקזיט - כך על פי מחקר שערכה חברת הנדל"ן המסחרי קוליירס אינטרנשיונל.
שילוב של גורמים ובהם כשרונות, מיקום, איכות חיים ועלויות מעמידים את בריטניה בראש היעדים המועדפים. לונדון מדורגת ראשונה בטבלה של 50 ערים, לאחר שהדיחה את פריז למקום השני, כאשר ב־20 היעדים המובילים מופיעות גם ברמינגהם, אדינבורו, מנצ'סטר, בריסטול וגלזגו. "בעוד לונדון אינה ממוקמת גבוה מבחינת רכיבי איכות חיים, ברור כי חברות הפועלות בה התחילו לשים יותר דגש על יצירת סביבת עבודה שמקדמת את עסקיהם ומושכת כשרונות", כך על פי עורכי המחקר.