מנכ"ל ג'יי.פי מורגן: "ממשלות בעולם יחסלו בקרוב את הביטקוין"
על אף שהכריז כי לא יתבטא יותר בנושא, ג'יימי דיימון יצא להתקפה נגד המטבע הווירטואלי: "למה משמש הביטקוין? אתה בוונצואלה, בצפון קוריאה, אתה פושע. זה מוצר נהדר!"
24 שעות אחרי שהכריז כי לא יתבטא יותר בנושא הביטקוין, ניצל מנכ"ל ג'יי.פי מורגן צ'ייס ג'יימי דיימון את פסגת קרן המטבע והבנק העולמי שנערכה בסוף השבוע כדי להשתלח במטבע הווירטואלי.
"ממשלות ברחבי העולם יחסלו את הביטקוין בקרוב", אמר, בציינו מהלכים לריסון הביטקוין בסין ויוזמה יפנית להשיק מטבע וירטואלי הצמוד לין. "אלה הם סימנים לכך שהרשויות מתקדמות לפיקוח ראוי על המטבעות הווירטואליים, משום שהן רוצות לדעת היכן הכסף נמצא ובידי מי ומה אתה הולך לעשות אתו".
"למה משמש הביטקוין? אתה בוונצואלה, בצפון קוריאה, אתה פושע. זה מוצר נהדר!", אמר דיימון, ועורר פרצי צחוק באולם. את עמדתו גיבה לארי פינק, יו"ר ומנכ"ל בלאקרוק, קרן ההשקעות הגדולה בעולם, שדימה את הביטקוין ל"מדד של הלבנת כספים". "מחירו של המטבע הווירטואלי, שזינק בכ־7% בימים האחרונים לשיא של כ־5,690 דולר, רק מוכיח לנו עד כמה גדולים הביקושים להלבנת כספים בעולם", ציין פינק.
הדברים נאמרו לאחר שיו"ר קרן המטבע כריסטין לגארד קראה ביום חמישי לבנקים ולרגולטורים להתחיל להתייחס למטבעות דיגיטליים ברצינות. לדברי לגארד, מוסדות פיננסיים מסתכנים בכך שהם לא עוקבים אחרי המטבעות הללו ולא מבינים טכנולוגיות פיננסיות שמשאירות מאחור מוצרים ושירותים פיננסיים. "להערכתי אנו עומדים לראות שינויים מאסיביים", אמרה במפגש השנתי של הקרן בוושינגטון.
שר האוצר הרוסי אנטון סילואנוב הביע תמיכתו בעמדת לגארד בציינו כי המטבעות הווירטואלים הפכו לחלק מ"עובדות החיים" ולכן צריך לפקח עליהם ולקבל אותם. "עלינו ליצור מסגרת משפטית לפעילויות הללו, כולל חוקים נגד הלבנות הון", אמר אתמול סילואנוב בראיון ל־CNBC בשולי כנס קרן המטבע בוושינגטון. סילואנוב התייחס לכל סוגי המטבעות הווירטואלים ואמר כי רוסיה מתכוונת לפקח אחר הליך הכרייה, ההפצה, הרכישה והמכירה של המטבעות הללו. לדבריו, הניטור לא נועד רק לייצר הכנסות ממסים, אלא גם כדי להגן על משתמשי המטבעות.