$
כלכלה ומדיניות

הבנק המרכזי של יפן הותיר את תוכנית התמריצים ללא שינוי - על רקע התנגדות מפתיעה

חבר חדש במועצת המושלים של הבנק סבור כי יש סיכוי נמוך בלבד להגעה ליעד האינפלציה שקבע הבנק עד 2019, וכי יש להרחיב את תוכנית התמריצים

שירות כלכליסט 10:1321.09.17

הבנק המרכזי של יפן השאיר את תוכנית התמריצים המוניטאריים ללא שינוי, אבל חבר חדש במועצת המושלים התנגד להחלטה כבר בפגישתו הראשונה – מחלוקת לא צפויה בוועדה שכל חבריה נבחרו על ידי ראש הממשלה שינזו אבה.

 

עם זאת, נגיד הבנק הרוהיקו קורודה ומועצת המושלים הותירו את תוכנית רכישת הנכסים החודשית ללא שינוי, כפי שהעריכו מראש האנליסטים, לאחר ששמונה חברים הצביעו בעד ורק אחד, גושי קטאוקה התנגד. הוא טען כי יש סיכוי נמוך בלבד להגעה ליעד האינפלציה שקבע הבנק עד 2019, וכי תוכנית ההרחבה המוניטארית הנוכחית אינה מספיקה. לדבריו, למדיניות הפיסקאלית צריך להיות תפקיד גדול יותר בהתאוששות הכלכלית, ובהתאם הוא תומך בהקפאת העלאת מס המכירות המתוכנן לאוקטובר 2019.

 

על אף ההתנגדות, ההערכה בקרב האנליסטים היא שהבנק לא ישנה את התוכניות עד לסיום כהונתו הנוכחית של קורודה באפריל, זאת בניגוד למגמה השלטת במרבית הבנקים המרכזיים הגדולים האחרים בעולם שמצמצמים את המאזנים ואת תכניות ההקלה. אתמול החליט הבנק הפדרלי של ארה"ב להתחיל החל מהחודש הבא למכור חלק מהנכסים במאזן.

 

הרוהיקו קורודה הרוהיקו קורודה צילום: רויטרס

 

"תוצאות הפגישה היו צפויות", הגיב ג'ונקו נישיוקה, הכלכלן הראשי בסומיטומו מיטסוי ביפן. "העובדה שקטאוקה התנגד הפתיעה, אבל אני מאמין שהעמדה שלו אינה שהוא נגד מדיניות ההקלה עצמה, אלא חושב שהיקף הצעדים אינו מספק".

 

האינפלציה ביפן אמנם רחוקה מהיעד של 2% שהציב הבנק, אך מעבר לכך הכלכלה גדלה בקצב מהיר מהמצופה. ברבעון השני התרחבה הכלכלה ב-2.5%, ושיעור האבטלה הוא הנמוך ביותר מזה שני עשורים. קורודה מאמין שהתנאים הללו יעזרו להעלות את האינפלצה, שעמדה ביולי על 0.5%, דעה המנוגדת להערכות רוב האנליסטים.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x