בתים יפנים ישתמשו בבלוקצ'יין כדי לחלוק חשמל
משקי בית בעלי יכולת הפקת חשמל מאנרגיה סולרית, וממערכות אנרגיה מתחדשת נוספות, יספקו את עודפי החשמל שהם מפיקים למשקי בית אחרים
שש וחצי שנים אחרי רעידת האדמה והצונאמי שהחריב את המפעל הגרעיני בפוקושימה, הממשל המקומי מתכונן לנסות לשדך בין טכנולוגיית בלוקצ'יין לאנרגיה מתחדשת — כך דיווח "ניקיי" היפני. במסגרת הניסוי, משקי בית בעלי יכולת הפקת חשמל מאנרגיה סולרית, וממערכות אנרגיה מתחדשת נוספות, יספקו את עודפי החשמל שהם מפיקים למשקי בית אחרים. חברת אנרס מטוקיו, שמתמחה בשירותים הקשורים בחשמל, תחל בניסוי שיקיף 1,000 משקי בית במחוז פוקושימה בינואר. אנרס תחבור לסטארט־אפ פיתוח תוכנה שינהל מעקב אחר העברות החשמל בבלוקצ'יין. בלוקצ'יין, הטכנולוגיה העומדת מאחורי המטבע הווירטואלי ביטקוין, תעזור לניהול הנתונים ותהווה הגשמה פרקטית של "כלכלת שיתוף".
בלוקצ'יין הוא בלוק שמכיל קבוצה של נתוני העברות מוצפנים ומתעד מספרים עצומים של העברות באופן כרונולוגי, כשכל נתון מקושר לנתון שלפניו. הבלוקצ'יין של אנרס יתעד העברות ומכירות של חשמל בין משקי הבית. בשלב הראשון של הניסוי לא ישתמשו במטבעות וירטואלים, אך אם הוא יצליח הוא יהווה הוכחה לכך שמשקי בית יכולים להשתמש במטבעות וירטואליים כדי למכור ולקנות חשמל. רעיון נוסף אותו מבקשת אנרס להוכיח בניסוי הוא הפיכתם של בתים בעלי יכולת ייצור חשמל למפעל אנרגיה וירטואלי.
בערים נוספות בעולם מנסים להשתמש בבלוקצ'יין ברשתות חשמל. כך, למשל, בפרבר של ניו יורק משתמשת חברת LO3 אנרג'י האמריקאית בטכנולוגיה כדי לנהל את רשת הפקת וצריכת החשמל הפרטית.