עוד בעל מניות בבזק הגיש בקשה לגילוי מסמכים על עסקת חלל-yes
עמית גנסין פנה לביהמ"ש וציין כי בקשתו היא לאור העסקה "אשר היתה חשודה ובעייתית כבר בעת ביצועה – ולאחרונה הסתבר כי היא גם מצויה במוקד חקירה בחשד לעבירות על דיני ני"ע וחוק העונשין"; 2 בעלי מניות נוספים הגישו בקשות דומות לפני כשבועיים
בעקבות ההתפתחויות בחקירת בזק:בקשה נוספת לגילוי מסמכים ולמסירתם לעיון הוגשה היום (ד') לבית המשפט המחוזי בתל אביב. אתמול הודיעה רשות ני"ע כי החקירה בעניינה של החברה הורחבה גם לעסקת מתן שירותי תקשורת לוויינית בין חברת חלל תקשורת לבין DBS שירותי לוויין (yes).
- מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, הוא הנחקר החדש בפרשת בזק
- מבקר המדינה: מנכ"ל משרד התקשורת העדיף את האינטרס של בזק על חשבון הציבור
- אור אלוביץ' הורחק מדירקטוריון yes; ישוחח עם אביו בנוכחות מפקח
בסוף יוני הוגשו לבית המשפט המחוזי בתל-אביב שתי בקשות לתביעות ייצוגיות נגד בזק בעקבות חקירת רשות ניירות ערך נגד החברה. שלומי טלמור, בעל מניות בבזק, הגיש את התביעה נגד בזק, שאול אלוביץ', רון אילון, מיכאל ניימן, סטלה הנדלר וחברי דירקטוריון בבזק. התביעה השנייה, אשר הוגשה נגד בזק, בי קומיוניקיישנס, קווי זהב, שאול אלוביץ', אור אלוביץ', אורנה אלוביץ' ודירקטורים בבזק הוגשה על ידי בעל המניות בבזק עדי שפרעם.
מגיש הבקשה היום הוא עמית גנסין, בעל מניות בבזק, באמצעות עוה"ד אוהד רוזן, יעקב סבו וחגי קלעי ממשרד קלעי רוזן ושות', את הבקשה. "עניינה של בקשה זו לגילוי מסמכים בקשר עם עסקת בעלי עניין בקבוצת בזק – אשר היתה חשודה ובעייתית כבר בעת ביצועה – ולאחרונה הסתבר כי היא גם מצויה במוקד חקירה של הרשות לניירות ערך, בחשד לעבירות על דיני ניירות ערך וחוק העונשין", נכתב בבקשה.
גנסין, שטוען שהצביע נגד קיומו של הסכם 2017 בין yes לחלל, מבקש לעיין במסמכים הבאים: פרוטוקולים של ישיבות דירקטוריון בזק או yes בכל הנוגע להתקשרות משנת 2013 ומשנת 2017 בין yes לבין חברת חלל תקשורת, פרוטוקולים של ישיבות דירקטוריון בזק וyes בהן דנו בהלכות אובדן לוויין עמוס 6 והאפשרות לסיים את הקשר עם חלל, כל פרוטוקולי הישיבות וכל תכתובות של הועדה הבלתי תלויה לעניין עסקת yes עם חלל שהוקמה בנובמבר 2016.
כמו כן, מבקש גנסין לעיין בכל ההתכתבויות, חוות הדעת וטיוטות חוות הדעת שהגישה חברת Comsys LLP לבזק או לyes בקשר להתקשרויות עם חלל, בכל התכתובות וכל פרוטוקולי הישיבות שהתקיימו במסגרת המגעים שנוהלו בין yes לבין חלל בקשר עם ההסכמות מהשנים 2013 ו-2017 ובכל ההתכתבויות לגבי עריכת התיקונים לדו"ח העסקה מפברואר 2017 לרבות הסעיף לפיו בהיעדר אישור העסקה "עשויה לחול סכנה קיומית לעתיד פעילותה של yes".
הבקשה מגוללת את סיפור חתימת הסכם חכירת מקטעי הלווין שנחתם בין yes לבין חברת חלל וכן את המלצתה של חברת הייעוץ אנטרופי.
חברת השידורים בלוויין התקשרה ב-2013 עם חברת חלל תקשורת בהסכם לחכירת מקטעי חלל תמורת סכום כולל של 270 מיליון דולר, שהם כ־945 מיליון שקל. חלק מהסכום כבר שולם.
yes ספגה מכה בעקבות אובדן לוויין עמוס 6
בחודש ספטמבר 2016 ספגה yes מכה בעקבות אובדן לוויין עמוס 6 בעת ששוגר לחלל. מכיוון שלוויין עמוס 2 היה אמור לסיים את פעילותו, השירותים של yes ללקוחותיה הסתמכו רק על הלוויין עמוס 3. החברה אף הבהירה כי היא חוששת שבמקרה של תקלה בלוויין היא לא תוכל להעניק שירות נאות ללקוחותיה.
פיצוץ הלוויין עמוס 6 וסיום פעילותו של העמוס 2 באפריל האחרון העניקו ל־yes הזדמנות להשתחרר מהחוזה המכביד מול חלל. חברת הלוויין יכלה אז לבחור בנתיבים אחרים כמו רכישת שירותי לוויין מחברה אחרת, או העברה של שירותי התקשורת שלה באמצעות התשתית הקווית של החברה האם בזק, אם כי אפשרות זו היתה דורשת ממנה החלפה של כ־2 מיליון ממירים. לבסוף בחרו ב־yes להמשיך באותו נתיב ואף עדכנו את הסכם ההתקשרות.
במרץ האחרון אושרה עסקת בעלי עניין מעודכנת בין בזק וחלל תקשורת. במסגרת העסקה סוכם כי yes תחכור מקטעי חלל בשני לוויינים של חברת חלל תקשורת לשנת 2028, וזאת בתמורה שנתית של 21.9 מיליון דולר ובסכום כולל של 263 מיליון דולר.
חברת הייעוץ אנטרופי המליצה בשעתו לגופים המוסדיים לתמוך בעסק בעלי העניין המעודכנת בין חלל ל-yes. זאת בניגוד לעסקת בעלי העניין של רכישת מלוא השליטה ב-yes, העומדת כאמור בלב חקירת רשות ניירות ערך, אז התנגדה לעסקה.
לצד ההמלצה לתמוך בעסקת חלל-yes הבהירה אנטרופי כי "המלצתנו לאשר את העסקה נסמכת על הצהרת החברה כי אי אישור העסקה מעמיד את yes בפני סכנה קיומית מיידית. הצהרה זו ניתנה על ידי נציגי החברה, ובכלל זה הוועדה הבלתי תלויה של הדירקטוריון, שבחנה את תנאי העסקה, מנכ"ל yes והיועצת המשפטית של בזק". אנטרופי אם כן הבהירה כי מדובר בעסקה חיונית ל-yes אך כי אין מדובר בעסקה המיטבית ש-yes היתה יכולה להשיג.
בסוף יוני הוגשו לבית המשפט המחוזי בתל-אביב שתי בקשות לתביעות ייצוגיות נגד בזק בעקבות חקירת רשות ניירות ערך נגד החברה. שלומי טלמור, בעל מניות בבזק, הגיש את התביעה נגד בזק, שאול אלוביץ', רון אילון, מיכאל ניימן, סטלה הנדלר וחברי דירקטוריון בבזק. התביעה השנייה, אשר הוגשה נגד בזק, בי קומיוניקיישנס, קווי זהב, שאול אלוביץ', אור אלוביץ', אורנה אלוביץ' ודירקטורים בבזק הוגשה על ידי בעל המניות בבזק עדי שפרעם.