$
כלכלה ומדיניות

המפקח של טראמפ על הבנקים שמתעב רגולציה כבדה

רנדל קווארלס, המינוי הראשון של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לפד, הוא מבקר קולני של רגולציה הדוקה מדי על הבנקים הגדולים. צפוי לבטל החלטות שהתקבלו בתקופת אובמה בעקבות המשבר הפיננסי של 2008

שירות כלכליסט 22:0811.07.17

רנדל קווארלס (59) יהיה המינוי הראשון של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בפדרל ריזרב.

 

 

 

הבית הלבן הודיע אתמול (ב') שקווארלס, בכיר לשעבר במשרד האוצר האמריקאי, ימונה לרגולטור הראשי של הבנקים הגדולים. קווארלס יהיה הראשון לשרת בתפקיד סגן יו"ר הפד לפיקוח על הבנקים, שהקונגרס יצר ב־2010 כדי לחזק את ההיבט הרגולטורי בעבודת הבנק המרכזי האמריקאי. קווארלס צפוי להצטרף למועצת המושלים של הפד ויוכל להצביע על ענייני מדיניות מוניטרית.

 

 

רנדל קווארלס רנדל קווארלס צילום: בלומברג

 

יזדקק לתמיכת המושלים

 

מינויו של קווארלס טעון אישור של הסנאט, אך נראה שלמפלגה הרפובליקנית יהיה רוב מספיק גם בלי להזדקק לתמיכת סנאטורים דמוקרטים.

 

אם הסנאט יאשר את המינוי, קווארלס צפוי לקדם ביטול או שינוי של רגולציות על הבנקים שהושתו בתקופת אובמה. בעבר מתח קווארלס ביקורת על ממשל אובמה בשל הידוק הרגולציה, במיוחד על הבנקים הגדולים. הוא סבור שממשל אובמה פגע ביכולת הבנקים לתת הלוואות ועיכב בכך את הצמיחה. במאמר דעה שפרסם בשנה שעברה ב"וול סטריט ג'ורנל", הזהיר קווארלס מ"הנחתת מכות גרזן שרירותיות על הבנקים הגדולים באופן שיסב נזק בלתי הפיך לכלכלה". עם זאת, הוא הביע תמיכה בבדיקה מחודשת של הרגולציה בעקבות המשבר הפיננסי. קווארלס מתח ביקורת גם על מדיניות ההרחבה המוניטרית של הפד, ועשוי לנצל את קולו במועצת המושלים כדי לזרז את סיומה. מנגד, קווארלס ייזדקק לתמיכת מועצת המושלים כדי לקדם את השינויים שאותם הוא מעוניין לעשות בפיקוח על הבנקים הגדולים בארה"ב.

 

הבית הלבן מסר כי הבחירה בקווארלס "מעידה על כך שאנחנו שואפים לשנות את הגישה הרגולטורית המכבידה של הממשל הקודם", וציין את "הרקורד המוכח" של קווארלס בהטמעת מדיניות ציבורית.

 

ייאלץ לעזוב את יוטה

 

קווארלס, כלכלן ומשפטן בהכשרתו, התמנה לממונה על יחסי חוץ במשרד האוצר ב־2002, תחת הנשיא ג'ורג' וו. בוש. אחר כך הוא עבר להיות ממונה על ענייני פנים במשרד, תפקיד בכיר יותר שדורש תיאום עם כל הרשויות הפדראליות שקשורות למגזר הפיננסים.

 

אחרי שעזב את משרד האוצר ב־2006, הוא הצטרף לקבוצת קרלייל, קרן פרייבט אקוויטי שמשקיעה בבנקים שנקלעו לקשיים. כיום הוא מנהל את סינושור גרופ, בית השקעות שפועל ממדינת יוטה.

 

אחרי מינויו של קווארלס, יישארו שני מושבים לא מאויישים במועצת המושלים של הפד. בבית הלבן מתכננים למנות את הכלכלן השמרן מרווין גודפריינד לאחד מהם, ואיתור המועמד המתאים למושב הפנוי האחר טרם הסתיים.

 

בתוך כך, מנהלים בכירים בבנקים הגדולים בעולם התכנסו היום בפריז בוועידה השנתית של יורופלייס - ארגון השתדלנות הגדול ביותר של ענף הפיננסים הצרפתי. בין המשתתפים בכנס גם ג'יימי דיימון, מנכ"ל הבנק הגדול בארה"ב לפי היקף נכסיו, ג'יי.פי מורגן, וסטיוארט גוליבר, מנכ"ל בנק HSBC הבריטי. ראש ממשלת צרפת אדוארד פיליפ היה הנואם המרכזי בכנס.

 

 

 

ממשלת צרפת מנסה לפתות בנקים וגופים פיננסיים גדולים לעזוב את הסיטי של לונדון ולעבור לפריז אחרי הברקזיט. בשבוע שעבר אף הודיע פיליפ על שלוש הקלות במסים שקורצות לענף הפיננסים: ביטול המדרגה הגבוהה ביותר של מס מעסיק, ביטול אגרה על סחר בניירות ערך והחרגה של בונוסים מהחישוב של פיצויי פיטורים. פריז מקווה למשוך 20 אלף משרות מלונדון, והיא מתמודדת מול פרנקפורט, דבלין, מדריד ואמסטרדם שגם כן מעוניינות שחברות מהסיטי יעברו אליהן אחרי פרישת בריטניה מהאיחוד האירופי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x