טירוף המריחואנה בנבאדה: המלאי נגמר 10 ימים אחרי שהותרה מכירה חופשית
בארבעת הימים הראשונים המכירות עמדו על 3 מיליון דולר. החשש הוא שהמחסור ישפיע לא רק על משתמשי הסם, ויביא לאיבוד משרות בחנויות ולהפסדת כסף לבתי הספר במדינה, שאמורים להרוויח ממס שהוטל על גידול המריחואנה
הלגליזציה של המריחואנה בנבאדה מתגלה כהצלחה מסחררת, עד כדי כך שהאספקה כמעט אזלה תוך 10 ימים בלבד מאז שהחוק נכנס לתוקף.
- עוד סיבה לנסוע ללאס וגאס: נבאדה התירה מכירה חופשית של מריחואנה
- התרגשות בנבאדה: החל המסחר החוקי במריחואנה
- מייסד סאייקי מדיקל: "קנאביס יהפוך להיות אחת התרופות הנמכרות בישראל"
משרד המסים במדינה מסר כי המלאי אוזל במהירות מהחנויות. הסיבה העיקרית לכך היא ביקוש גבוה בהרבה מההיצע.
על פי החוק, שאושר על ידי התושבים בנובמבר ונכנס לתוקף ב-1 ביולי, קרוב ל-50 חנויות קיבלו רישיון למכור מריחואנה, אך אין להן את הסמכות לספק מחדש את המלאי. משימה זו מוטלת על סיטונאיות אלכוהול, שלהן הוענקו הזכויות הבלעדיות להפיץ את החומר, כפשרה מול תעשיית האלכוהול שחששה שמכירות המריחואנה יפגעו בהכנסות שלה. אולם, נכון ליום שישי אף סיטונאית לא קיבלה את הרישיון להפיץ מריחואנה מכיוון "שמרביתן לא עומדות עדיין בדרישות לקבלת רישיון", מסרה דוברת משרד המיסוי סטפני קלפסטין. בשל כך, מושל המדינה בריאן סנדובל תמך ביום שישי בקריאה של משרד המסים להכרזה על מצב חירום שיאפשר אימוץ רגולציות שירחיבו את מאגר המפיצים במטרה להביא לסיום המחסור. ועדת המס של המדינה מתוכננת להצביע על צעדי החירום ביום חמישי.
עם זאת, ייתכן שזה יהיה כבר מאוחר מדי עבור חנויות רבות, זאת "בהתבסס על הדיווחים על כך שמכירות המריחואנה לשימוש למבוגרים כבר עקפו את הציפיות בתעשייה ב-47 החנויות שקיבלו רישיון מהמדינה לממכר, והמציאות היא שבחנויות רבות אוזל המלאי", הוסיפה קלפסטין.
המחסור לא משפיע רק על משתמשי המריחואנה. לדבריה של קפלסטין, הוא עלול להביא לאיבוד משרות בחנויות ולהפסדת כסף לבתי הספר במדינה, שאמורים להרוויח ממס של 15% שהוטל על גידול המריחואנה. מס מכירות נוסף של 10% מיועד לקרן החירום של המדינה.
החוק, שכאמור נכנס לתוקף בתחילת החודש, מאפשר לאנשים מעל גיל 21 לרכוש 28 גרם של מריחואנה. על פי הדיווחים, בארבעת הימים הראשונים המכירות עמדו על 3 מיליון דולר, שייצרו הכנסות ממסים של מיליון דולר.