מארק קיובן סבור כי הביטקוין הוא "בועה" - אך ישתתף בהנפקה של מטבע וירטואלי
חברה שבה השקיע היזם המיליארדר, ואשר עוסקת בהימורי ספורט באמצעות כסף וירטואלי - מתכננת לבצע הנפקה ראשונה
מארק קיובן, המשקיע המיליארדר שהביע חוסר אמון בביטקוין, רוצה להצטרף לאחד הטרנדים החמים בעולם המטבעות הווירטואליים כרגע: הנפקת מטבעות ראשונה לציבור.
- מיקרוסופט פיתחה תעודת זהות דיגיטלית מבוססת בלוקצ'יין
- רשמית: ניתן לרכוש בביטקוין ב-260 אלף חנויות ביפן
- סין תשיק מטבע דיגיטלי רשמי מבוסס בלוקצ'יין
אחת החברות בתחום שבהן השקיע קיובן, "יוניקרן" (Unikrn), מתכננת לערוך הנפקה משלה. אתר החדשות בתחום המטבעות הווירטואליים CoinDesk פרסם אתמול (ה') כי היזם, שהוא גם הבעלים של קבוצת ה-NBA דאלאס מאבריקס, מתכוון להשתתף בהנפקה.
קיובן אישר את הדיווח באימייל ל-CNBC: "אני רוצה ללמוד עוד על אודותיהם", כתב. "טרם חתמתי על המסמכים אולם כפי הנראה זה יקרה".
הנפקת מטבע ראשונה לציבור היא הליך שבו מגייסים הון לפרויקטים מבוססי טכנולוגיית בלוקצ'יין, המאפשרים למשקיעים לרכוש נתח מהפרויקט באמצעות מטבע דיגיטלי. סטארט-אפים הפועלים בתחום הבלוקצ'יין מוצאים כי שיטת גיוס הון כזו אטרקטיבית יותר ממימון הון סיכון, בשל מהירות הגיוס והיקפו. כך למשל, ב-12 ביוני, פרויקט בשם Banco גייס בתוך שעתיים סכום השווה ערך ל-150 מיליון דולר.
"יוניקרן" הוא אתר הימורי ספורט המשתמש בכסף וירטואלי. בספטמבר צפוי האתר להשיק מכירה של מטבעות המבוססות על היריב של הביטקוין - את'ריום. החברה לא הגיבה לבקשת תגובה מצד CNBC.
מוקדם יותר החודש העלה קיובן לטוויטר ציוץ שלפיו הביטקוין הוא "בועה", אך במקביל הכיר בכך שישנו ערך בטכנולוגיית הבלוקצ'יין העומדת בבסיס המטבע הדיגיטלי.
עם זאת ישנם מומחים המזהירים מהתלהבות יתר בכל הנוגע לפרויקטים בטכנולוגיית בלוקצ'יין, לאור העובדה כי טרם הפגינו יישום פרקטי.
משקיעים מובילים אחרים מהמרים על המטבעות הדיגיטליים באופן קצת יותר שמרני. סטארט-אפ בתחום הביטקוין בשם "בלוקצ'יין" הודיע בשבוע שעבר כי גייס 40 מיליון דולר בסבב גיוס הון, אותו הובילו קרן הון הסיכון "לייקסטאר", זרוע ההשקעות של חברת אלפבית, והמיליארדר ריצ'רד ברנסון.
ביקוש גבוה במיוחד בשבוע שעבר להנפקות מטבע ראשונות גרם לחסימה של רשת האת'ריום והמטבע צנח לזמן קצר משווי של למעלה מ-300 דולר ל-10 סנט.
טכנולוגיית הבלוקצ'יין מאפשרת ניהול בסיס נתונים מבוזר שרץ במקביל ומתעדכן כל הזמן אצל כל המשתמשים בו-זמנית, מה שמייתר גורמים מנהלים או מתווכים. הבלוקצ'יין מורכב מלבנות (בלוקים) של מידע מאומת. כל בלוק מכיל את המידע החדש ואת המידע של הבלוק שנוצר לפניו – מה שמחבר בין הבלוקים השונים, יוצר את השרשרת (צ'יין) והופך את המידע למוגן מפני רמאות.