דיווח בגרמניה: עסקת הצוללות עם ישראל אושרה
"דר שפיגל" דיווח כי המועצה לביטחון לאומי של גרמניה אישרה את עסקת מכירת שלוש הצוללות לישראל בעלות 1.5 מיליארד דולר. לפני כ-4 חודשים הפכו הפרסומים על העסקה לחקירה פלילית "לאור איסוף ראיות שהעלו חשד סביר נגד חלק מהמעורבים בפרשה לביצוע עבירות מתחום השחיתות"
- הכדור עובר לחזקיהו: הגרמנים התעלמו מאיום הרשימה השחורה
- שחיתות? יש לאשר בכל מקרה את עסקת הצוללות
- יעלון: "היה בצע כסף בפרשת הצוללות, אם לא יוגש כתב אישום - אומר כל מה שאני יודע"
בפברואר האחרון הודיעה פרקליטות המדינה כי "על דעת היועץ המשפטי לממשלה, הוחלט להורות על מעבר מבדיקה לחקירה ב'פרשת כלי השיט'. ההחלטה התקבלה על רקע המידע שנאסף על ידי המשטרה במסגרת הבדיקה שהתנהלה בחודשים האחרונים ולאור איסוף ראיות שהעלו חשד סביר נגד חלק מהמעורבים בפרשה לביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית".
בהודעה נמסר עוד כי "למען הסר ספק וכדי למנוע פרסומים שגויים נציין, כי על פי ממצאי הבדיקה עד כה, ראש הממשלה איננו בין החשודים בפרשה".
"דר שפיגל" לא ציין מה מקור הדיווח, וגורמים רשמיים בממשלת גרמניה לא אישרו את המידע. בעבר דווח כי המידע על אודות העסקה נבדק גם על ידי הרשויות בגרמניה.
בחודשים האחרונים דווח כי שר הביטחון לשעבר משה יעלון מסר עדות בנושא. כמו כן, לשכת ראש הממשלה פרסמה בינואר תגובה לתיק 3000 ופירטה את לוח הזמנים של רכש ספינות השטח. בהודעה שנמסרה מלשכת ראש הממשלה נכתב כי "בניגוד לטענות שהושמעו, רכש ארבע ספינות השטח נעשה בהתאם להמלצות חיל הים ומשרד הבטחון עצמו. ראש הממשלה והקבינט פעלו בהתאם להמלצות הדרגים המקצועיים". לפי נתניהו, "לוח הזמנים המדיני-ביטחוני של רכש ספינות השטח תועד במועצה לביטחון לאומי ומגובה במסמכים".
כמו כן, החשב הכללי לשעבר במשרד האוצר ניר גלעד מסר עדות ביחידה 433 של המשטרה במסגרת הפרשה. גם מפקד חיל הים לשעבר רם רוטברג מסר עדות במשטרה ובכוונת המשטרה לחקור בכירים נוספים במערכת הביטחון.