מהלילה: הגבלות על כניסת מוסלמים מ-6 מדינות לארה"ב
ממשל טראמפ קובע כי אזרחי המדינות הכלולות בחוק יידרשו להציג מקום עבודה פורמלי או קשרי משפחה עם תושב אמריקאי כדי לזכות באשרת שהייה
- טראמפ תלה במועדוני הגולף שלו שער מזויף של "טיים" הנושא את דיוקנו
- ניצחון חלקי לטראמפ: ביהמ"ש העליון בארה"ב אישר גרסה חלקית של צו איסור הכניסה למוסלמים
- טראמפיזם בשירות אירופה: רוחות של איחוד תקציבי
התנאי החדש מחייב את מגישי הבקשה המדוברים להוכיח כי יש להם קשרי משפחה או עבודה "קרובים" בארה"ב.
המהלך מגיע לאחר שבית המשפט העליון של ארה"ב השיב באופן חלקי את הצו הנשיאותי של דונלד טראמפ האוסר על כניסת מוסלמים ממספר מדינות, שזכה לביקורת נוקבת.
אשרות השהייה שכבר אושרו לא יבוטלו, אולם משרד החוץ האמריקאי פרסם חוק חדש שעל פיו מגישי הבקשה יחוייבו להוכיח קשר עם הורה, בן זוג, ילד, חתן/כלה או אח, המתגוררים כבר בארה"ב, על מנת לקבל אישור לוויזה.
אותה הדרישה, בכמה שינויים, תקפה גם לגבי פליטים עתידיים מכל המדינות, הממתינים כעת לאישור כניסה לארה"ב.
סבים, נכדים, דודים, אחיינים, גיסים וארוסים אינם עומדים בקריטריון שנקבע ל"קשר משפחה". כך על פי הקווים המנחים של מסמך החוק שנשלח במברק לכל שגרירויות וקונסוליות ארה"ב מאוחר אתמול (ד').
החוק החדש ייכנס לתוקפו בחצות בשעון גריניץ' - 3 לפנות בוקר בשעון ישראל. כך על פי המברק.
בכל הקשור לקשרי עבודה או עסקים, משרד החוץ האמריקאי אומר שעל המבקש להציג קשר "פורמלי המתועד כראוי, שנוצר בתהליך המקובל ולא במטרה לעקוף את הדרישות".
עיתונאים, סטודנטים ומרצים, המחזיקים בהזמנות רשמיות או בחוזי עבודה רשמיים מארה"ב פטורים מהצו.
הפטור לא תקף לגבי אלו המבקשים ליצור קשר אישי או עסקי עם חברה או מוסד השכלה בארה"ב במטרה לזכות בוויזה. הזמנת חדר בבית מלון או תשלום לרכב שכור אינם תקפים גם הם.
פקידי קונסוליה ושגרירויות מורשים להעניק פטורים למגישי בקשה משש מדינות אלו, אם הוכח כי יש להם "קשרים משמעותיים מבוססים היטב בעבר עם ארה"ב" או "מחויבויות עסקיות או אקדמאיות משמעותיות". עוד רשאים הפקידים להעניק פטור למגישי בקשה שיש להם תינוק, ילד מאומץ או צורך בטיפול בריאותי דחוף בארה"ב, וכן אם מטרת הביקור היא עסקים עם גוף בינלאומי מוכר בארה"ב או עם ממשלת ארה"ב, או אם הם אזרחים חוקיים של קנדה המבקשים ויזה אמריקאית בקנדה.