$
חברה וסביבה

אפקט טראמפ: "התחממות של 0.3 מעלות עד שנת 2100"

בכיר בארגון המטאורולוגיה של האו"ם העריך את הנזק שתגרום פרישת ארה"ב מהסכם האקלים. מנהיגים ברחבי הגלובוס מגיבים להחלטתו של טראמפ: "ארה"ב הפנתה את גבה לעולם"

ynet ושירות כלכליסט 16:1902.06.17

בכיר בארגון המטאורולוגיה העולמי של האו"ם העריך היום (ו') כי נסיגה אמריקנית מהסכם האקלים בפריז תביא להתחממות גלובלית של 0.3 מעלות צלזיוס עד לשנת 2100. דיון טרבלנץ', ראש חטיבת מחקר האטמוספרה בארגון, הדגיש כי מדובר בהערכה בלבד משום שאף מודל אקלים לא הורץ עדיין כדי למדוד את ההשפעה של החלטתו של טראמפ.

 

בתוך כך, מנהיגים ברחבי העולם מתחייבים להמשיך ולדבוק בהסכם פריז להפחתת פליטת גזי החממה - למרות החלטת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמש לפרוש ממנו. "מדובר בהסכם שאינו הוגן ברמה הגבוה ביותר עבורנו", אמר טראמפ. לדבריו, ההסכם היה מביא לאובדן 2.5 מיליון משרות בארה"ב תוך עשור.

 

ממשלות צרפת, גרמניה ואיטליה מסרו בהצהרה משותפת כי צר להן על החלטת ארצות הברית לעזוב את הסכם האקלים. בהצהרה נאמר כי "אנו מאמינים שאי אפשר לנהל מגעים מחודשים על תוכן ההסכם. נתמוך במדינות מתפתחות כדי לסייע להן לעמוד ביעדי ההסכם".

 

נשיא צרפת, עמנואל מקרון, אמר בנאום בטלוויזיה כי "ארה"ב הפנתה את הגב לעולם, וקרא לחוקרים ומהנדסים בתחום האקלים לבוא ולעבוד בצרפת. "בואו נהפוך את הכוכב שלנו לגדול שוב". קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל אמרה כי "צר לה" על פרישת ארה"ב מההסכם.

 

יפן הודיעה כי היא מצטערת על ההחלטה האמריקנית וכי שינוי האקלים דורש מאמץ מרוכז מצד הקהילה הבינלאומית כולה. בהודעת משרד החוץ נכתב: "יפן סבורה שמנהיגות המדינות המפותחות תהיה בעלת חשיבות רבה בנושאי אקלים, ויישום מתמיד של הסכם פריז הוא קריטי בהקשר הזה".

טראמפ. ההודעה שלו מסעירה את העולם טראמפ. ההודעה שלו מסעירה את העולם צילום: איי פי

 

ראש ממשלת סין, לי קה-צ'יאנג, אמר כי מדינתו תדבוק בהסכם האקלים. ראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו, ששוחח אתמול עם טראמפ בנושא. מסר כי הוא "מאוכזב" מהחלטת ארה"ב, ומחויב להמשיך ולפעול, בשיתוף פעולה בינלאומי, כדי לטפל בשינויי האקלים. שרת הסביבה של קנדה, קתרין מקקנה, הודיעה כי "קנדה מאוכזבת מאוד מהחלטתה של ארה"ב".

 

נשיא צ'ילה, מישל בצ'לט, הביע אף הוא את תמיכתו בהסכם פריז. שרי החוץ ואיכות הסביבה של ברזיל הביעו "דאגה רבה ואכזבה", ואמרו כי הצעדים עליהם הוחלט בהסכם פריז הם "בלתי הפיכים - ועומדים בקנה אחד עם צמיחה כלכלית".

 

גם האיחוד האפריקאי, הכולל את כל 55 המדינות ביבשת, פרסם הצהרה בה הוא מתחייב להשגת היעדים של הסכם פריז.

 

נשיא ארה"ב הקודם, ברק אובמה, שחתם על הסכם פריז, אמר בתגובה כי "ממשל טראמפ הצטרף למספר מועט של מדינות שדוחות את העתיד". הילרי קלינטון, שהפסידה לטראמפ במרוץ לנשיאות, צייצה בטוויטר: "זו טעות היסטורית. העולם מתקדם יחד בנושא שינוי האקלים. הנסיגה מהסכם פריז משאירה עובדים אמריקנים ומשפחות אמריקניות מאחור".

.

אן אידלגו, ראש עיריית פריז, העומדת בראש ארגו ןלא רשמי של 90 ערים גדולות בעולם, אמרה כי ארה"ב עושה "טעות דרמטית".

 

גם מנכ"לים רבים בארה"ב הביעו את אכזבתם מההחלטה. מנכ"ל אפל, טים קוק, כתב במייל ששלח לעובדי החברה כי "דיברתי אתמול עם הנשיא טראפ וניסיתי לשכנע אותו שלא לפרוש מההסכם. זה לא עזר". הוא הוסיף כי שינויי האקלים הם אמיתיים, ועל כולם להיאבק בהם. לדבריו, פרישת ארה"ב מהסכם פריז לא תשפיע על המחויבות של אפל להגנה על הסביבה. "כמעט כל האנרגיה שאפל משתמשת בה היא ממקורות מתחדשים - דבר שאנו מאמינים שהוא טובה לסביבה ולעסקים", הוא כתב. קוק גם צייץ בטוויטר כי פרישת ארה"ב מהסכם פריז היא "החלטה שגויה עבור כדור הארץ".

 

גם ראשי חברות טכנולוגיה נוספות יצאו נגד החלטות טראמפ. מנכ"ל ומייסד פייסבוק מארק צוקרברג, כתב בפוסט שהעלה ברשת החברתית כי "הפרישה מהסכם פריז רעה לסביבה ולכלכלה, ומסכנת את עתיד ילדינו". לדבריו, "פייסבוק התחייבה כי כל חוות האחסון החדשות שלה יופעלו ב100% באמצעות אנרגיה ממקורות מתחדשים. רק הקהילה העולמית יכולה לעצור את שינויי האקלים. חייבים לפעול ביחד לפני שיהיה מאוחר מדי". מנכ"ל גוגל, סונדאר פיצ'אי, יצא נגד החלטת טראמפ, וצייץ: "אנחנו מאוכזבים. גוגל תמשיך לעבוד קשה כדי להגיע לעתיד נקי יותר עבור כולנו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x