הגירעון האמריקאי יקטן? סין וארה"ב ירחיבו את הסחר ביניהן
שר המסחר האמריקאי וילבור רוס הודיע אתמול כי שתי המדינות ירחיבו את המסחר בבקר ובעופות; כן תוגבר הגישה לחברות פיננסיות אמריקאיות בסין
- מהדקים יחסים: סעודיה צפויה להשקיע 40 מיליארד דולר בתשתיות בארה"ב
- מנושין אופטימי: כלכלת ארה"ב תגיע לצמיחה של 3% תוך שנתיים
- פסגת טראמפ-שי: "סוג של נשף לשם יחסי ציבור"
ההסכמים הללו הם התוצאה המוחשית הראשונה של שיחות הסחר שהחלו בחודש שעבר לאחר פגישתם של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג בפלורידה. שתי המדינות הסכימו כי עד ה-16 ביולי סין צריכה לאפשר יבוא בקר אמריקאי. במקביל, ארה"ב תפעל לאשר עד לתאריך זה הכנסת עופות מבושלים סינים לשווקים האמריקאיים. סין אמנם הסירה בשנה שעברה את האיסור על יבוא בקר אמריקאי שהוטל ב-2003 בשל מקרים של מחלת הפרה המשוגעת במדינת וושינגטון, אך בוצעו מאז רכישות מעטות בלבד.
בייג'ינג תאפשר גם לחברות כרטיסי אשראי אמריקאיות להחל בהליך לקבל רישיון לעבוד בסין, בסקטור שנשלט עד כה על ידי המונופול הסיני יוניון פיי. כבר ב-2012 פסק ארגון הסחר העולמי כי על בייג'ינג לפתוח את הסקטור, אך למרות זאת ויזה ומאסטרקארד עדיין לא קיבלו עדיין את האישור לפעול עצמאית במדינה.
ההסכמות עם סין הן חלק ממאמציו של טראמפ לפתוח ולהגדיר מחדש את הסכמי הסחר של ארה"ב עם מדינות ברחבי העולם. במסע הבחירות שלו תקף טראמפ לא פעם את שיטות המסחר של סין. "זה בוודאות יעזור לנו להפחית את הגירעון", הכריז רוס, "חכו ותראו". לדבריו, ההשפעה על הגירעון המסחרי תבוא לידי ביטוי עד סוף השנה הנוכחית.